|

Bakal: Ramazanda tüketirken tükenmeyelim

Ramazan ayında marketlerin fahiş fiyatlarla uyguladıklarını belirten, Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube Başkanı Süleyman Bakal, Tüketirken tükenmemek ilkesini benimsiyoruz. Tüketiciler Birliği olarak kutsal değerlerin ticari kaygılara alet edilmesine karşıyız' dedi.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 7/09/2008 Pazar
Güncelleme: 17:21 - 7/09/2008 Pazar
Yeni Şafak
Bakal: Ramazanda tüketirken tükenmeyelim
Bakal: Ramazanda tüketirken tükenmeyelim

Ramazan Ayının İslam Dininde ayrı bir yeri olduğunu belirten Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube Başkanı Süleyman Bakal bu ayda zenginlerin fakirlere elini uzattığını toplumsal dayanışmanın had safhaya çıktığını belirterek özellikle bu ayda masraflardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Ramazan ayında nefis terbiyesinin ön planda olduğunu belirten Bakal, 'Malesef bazı büyük marketler oruç tutan insanların iştahını çekercesine büyük boyutlu ilanlarla ürünlerini tanıtırken fahiş fiyat uygulamaktadırlar herkesin alım gücü aynı olmadığından fakir ve yoksul insanlar ve oruç tutanlar düşünülerek bu tür reklamlara dikkat edilmesi gerekir' şeklinde konuşmalarına devam etti. Tüketirken tükenmemek ilkesini benimsediklerini belirten Bakal 'Tüketiciler Birliği olarak kutsal değerlerin ticari kaygılara alet edilmesine ve bu mübarek ayın anlamından çıkaralırak farklı bir şekilde kutlanmasına karşı olduklarını ve belediyelerin de bu hassasiyeti göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ramazan ayının yardımlaşma ve tövbe istiğfar için önemli bir fırsat olduğunu da dile getiren Bakal 'Ramazan Etkinlikleri adı altında Ramazan Ayı eğlenme ayına dönüştürülmüş ramazanın manevi atmosferinden uzaklaşılmış bulunmaktadır. Özellikle bu tür etkinlikleri yapan belediyelerin bunlara dikkat etmesi gerekir. Yapılacak programlar insanları ibadete teşvik etmeli eğlenmeye ve eğlenceye değil' dedi.


16 yıl önce