|

Birecik Müftülüğü Vanlılar için seferber oldu

Birecik'te Vanlı depremzedeler için toplanan yardımlar törenle sahiplerine teslim edildi. İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, "Birecik Müftülüğü olarak her aileye gerekli yardımlarda bulunduk. Yardım etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 12/01/2012 Thursday
Güncelleme: 18:48 - 12/01/2012 Thursday
Yeni Şafak
Birecik Müftülüğü Vanlılar için seferber oldu
Birecik Müftülüğü Vanlılar için seferber oldu

Van ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle mağdur olan ve Şanlıurfa İl Afet Müdürlüğü ve Birecik Kaymakamlığı koordinesiyle Birecik YİBO lojmanlarına yerleştirilen 9 aileye Birecik İlçe Müftülüğü yardım elini uzattı. Daha önce evlerinde ziyaret edilen depremzedelere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından mealli Kur'an-ı Kerim, Kur'an'dan öğütler adlı 2 cilt kitap ile çocuklara kitaplar ve hediyeler verilmiş ve ihtiyaçları yerinde tespit edilmişti. Önceki ziyarette belirlenen ihtiyaçlar en kısa sürede temin edilip YİBO konferans salonunda düzenlenen bir törenle depremzedelere teslim edildi. Teslim törenine Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan, Birecik Müftüsü Mekki Solmaz, YİBO Müdürü Hakkı Kaya, müftülük personeli ve depremzede aileler katıldı. Törende ilk olarak söz alıp depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, onlardan sabırlı olmalarını istedi. En büyük muhacirin Peygamber Efendimiz olduğunu bu bağlamda sabırla her türlü sıkıntıyı bertaraf edebileceklerini ifade eden Solmaz, yaşananların bir imtihan olduğunu, bu sıkıntıları sabırla, devlet ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde elbirliğiyle atlatabileceklerini söyledi. Solmaz, "Devletin bütün kurumları, Van'daki deprem felaketinde seferber olmuştur. Birecik Müftülüğü olarak her aileye birer ütü, birer elektrik süpürgesi, dörder halı, ikişer yatak ve yorgan, dörder yastık, öğrencilerin tüm okul kıyafetleri ve kırtasiye ihtiyaçları, ev eşyaları, kuru gıda ve elbiseleri ile her aileye 500 TL yardımda bulunduk. Gerekli oldukça da yardım etmeye hazırız" dedi.


'ELBİRLİĞİYLE DEPREMZEDELERE YARDIM EDİYORUZ'

Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan da devlet olarak her zaman depremzedelerin yanında olacaklarını, bu bağlamda İŞKUR tarafından tüm ailelerin işe alındıklarını, sabırla ve metanetle tüm sorunların üstesinden geleceklerini, devlete güvenmeleri gerektiğini ifade etti. Erdoğan, devlet kurumlarının elbirliğiyle depremzedelere yardımcı olduklarını ifade ederek, Birecik İlçe Müftülüğü ile Birecikli vatandaşların işbirliği ile toplanan bu yardımların takdire şayan bir hareket olduğunu dile getirdi. Erdoğan, yardım faaliyeti için başta ilçe müftüsü ve ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.


12 years ago