|

Bosna Hersek Ankara'da boy gösterdi

Bosna Hersek'in konuk olduğu 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Srebrenica soykırımını anlatan fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Orada yaşanan katliamı unutmayacak ve unutturmayacağız" dedi.

Cihan
00:00 - 13/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 16:48 - 13/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Bosna Hersek Ankara'da boy gösterdi
Bosna Hersek Ankara'da boy gösterdi

Ankara Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne Bosna Hersek konuk oldu. Birbirinden güzel ilahilerin seslendirildiği gecede Srebrenica soykırımını anlatan fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.

Bosna Hersek Gecesi'ne Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek Teşan Belediye Başkan Yardımcısı İsmar Alagic, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, Bosna Hersek'ten gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı.

'BOSNA'DA ANADOLU'DA HİSSİ'

Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek ile Türkiye'nin bir bütün olduğunu vurguladı. Srebrenica'da yaşanan katliamı da unutmamak ve unutturmamak için alanda fotoğraf sergisi açıldığını belirten Başkan Ak, "Bosna Hersek ile yüzyıllara dayalı bir ilişkimiz var. Oraya gittiğinizde Saraybosna'yı, Gorajde'yi, Mostar'ı gördüğünüz zaman sanki Anadolu'nun güzel bir şehrinde bulunuyormuşsunuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Onlar bizim bir parçamız, bizim kardeşlerimiz. Tarihimiz itibariyle belli bir dönem ortak yaşadığımız aynı şeyleri paylaştığımız kardeş ülkemiz. Onları burada ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Srebrenica'da yaşanan soykırımın bir anması olarak o bölgeden fotoğrafların olduğu sergiyi açıyoruz. Orada yaşanan katliamı unutmamak ve unutturmamak için böyle bir sergiyi gerçekleştiriyoruz." dedi.

ETKİNLİKLERE KATILIM MUTLULUĞU

Bosna Hersek Teşan Belediye Başkan Yardımcısı İsmar Alagic de Keçiörenlileri Teşan'a davet etti. Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki geçmişten gelen dostluğa değinen Alagic, "Bize gösterilen sıcak ilgi ve yakın misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Burada kendi kültürümüzü tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Bize bu fırsatı verdikleri için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu. Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja ise Keçiören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne dört yıldır katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Keçiören Belediyesi'nin Bosna Hersek'teki belediyelerle yakın ilişkilerde bulunmasının çok önemli olduğunu ifade eden Büyükelçi Ljepoja, etkinliklerin her sene daha da güzel olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Büyükelçi Ljepoja'ye ve Bosna Hersek Teşan Belediye Başkan Yardımcısı İsmar Alagic'e teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja ile Teşan Belediye Başkan Yardımcısı İsmar Alagic de Başkan Ak'a çeşitli hediyeler verdi.

12 yıl önce