|

Bursa, Amerikalıların ilham kaynağı oldu

ABD Houston Üniversitesi Sosyal Hizmetler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ira Colby ve beraberindeki heyet, Bursa ziyaretinde yapılan hizmetleri inceledi. Üniversite öğrencileri, Bursa'dan çok etkilendigiklerini belirterek, "Kentte hayata geçirilen hizmetler, hem ödevimiz hem de bundan sonraki çalışmalarımıza ilham verecek" dediler.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 26/05/2009 Salı
Güncelleme: 18:03 - 26/05/2009 Salı
Yeni Şafak
Bursa, Amerikalıların ilham kaynağı oldu
Bursa, Amerikalıların ilham kaynağı oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden ABD Houston Üniversitesi Sosyal Hizmetler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ira Colby ve beraberindeki heyet, kentin tarihi dokusuna ve Bursalıların misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

ABD'li öğrenciler, Bursa'yı çok beğendiklerini dile getirerek, "Bursa, tarihi yapısıyla bizi çok etkiledi. Kentte hayata geçirilen hizmetler, hem ödevimiz hem de bundan sonraki çalışmalarımıza ilham verecek" dedi.Başkan Altepe, tarihi belediye binasındaki ziyarette, ABD'li heyete Bursa'nın özelliklerinin daha ön plana çıkarılması için yapılan çalışmalardan bahsetti. Nüfusu hızla artan Bursa'nın on 50 yılda 17 kat büyüdüğüne işaret eden Başkan Altepe, sosyal ihtiyaçların da nüfusa oranla arttığını kaydetti. Halkın tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gereken sosyal belediyecilik hizmetlerini yerine getirdiklerini anlatan Başkan Altepe, bunları yaparken şehri kültürel manada ayağa kaldıracak yatırımları da göz ardı etmediklerini vurguladı.


TURİZM CENNETİNE DÖNÜŞECEK

Bursa'da artık yeni atılımlar yapmak istediklerini anlatan Başkan Altepe, bugüne kadar sanayi şehri olarak tanınan Bursa'nın bundan sonra kültür ve tarih kenti kimliğini de ön plana çıkarmak için çalıştıklarını kaydetti. Geçtiğimiz 5 yıl içinde Osmangazi Belediyesi'nde kentin tarihi kimliğini ortaya koyan 135 projeye imza attıklarına işaret eden Başkan Altepe, "Bursa 4 bin yıllık bir şehir. Ancak çevresinde 9 - 10 bin yıllık yerleşimler bulunuyor. Bu eserleri gün ışığına çıkararak Bursa'yı kültür ve tarih alanında bir turizm cennetine dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.


BURSA BİZE KATKI SAĞLADI

Houston Üniversitesi Sosyal Hizmetler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ira Colby ise nüfus yoğunluğuna rağmen kentte yaşlılar ve sokak çocukları ile ilgili ihtiyaçların üstesinden gelindiğini gözlemlediklerini vurguladı. Houston'un da nüfusunun 2 milyon civarında olduğunu belirterek, "Houston ile Bursa arasında ciddi benzerlikler var. Bursa Türkiye'nin, Houston ABD'nin dördüncü büyük kentidir. Bursa'da olduğu gibi Houston'da da birçok kültür biraraya gelmiş durumda. Örneğin Houston'da 120'nin üstünde farklı dil konuşuluyor. Bursa'daki yerel yönetim hizmetlerini yerinde görmemiz öğrencilerimiz ve bizim açımızdan çok verimli oldu" diye konuştu.


ÖĞRENCİLERDEN HUZUREVİNİ ZİYARET

Heyete eşlik eden Dinlerarası Diyalog Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yüksel Alp Aslandoğan'da Houston'dan Bursa'ya gelen dekan, öğretim üyesi ve master öğrencilerinin belediyeye ait huzurevi ve sokak çocukları rehabilitasyon merkezinde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Kentteki sosyal hizmet alanlarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aslandoğan, Bursa'nın yerel yönetim yapısını yerinde görmek için düzenlenen bu ziyaretin iki ülke arasındaki diyalogların artmasına da katkı sağlayacağını kaydetti. Ziyaretin ardından Başkan Altepe, Houston heyeti adına Dekan Prof. Dr. Colby'e çini plaket hediye etti. Dekan Prof. Dr. Colby de Başkan Altepe'ye, Houston şehrini temsil eden bir yıldız hediye etti.


15 yıl önce