|

Bursa'daki ulaşım yeniden şekilleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından konusunda uzman Dr. Brenner firması ile gerçekleştirilecek olan ulaşım ana planı 12 ayda tamamlanacak. Dr. Brenner firması yetkilileri, Belediye başkanlarına ulaşım ana planının oluşturulması konusunda izlenecek yol haritası hakkında bilgiler verdi.

İha
00:00 - 5/11/2010 Cuma
Güncelleme: 17:47 - 5/11/2010 Cuma
Yeni Şafak
Bursa'daki ulaşım yeniden şekilleniyor
Bursa'daki ulaşım yeniden şekilleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ulaşımdaki mevcut durum ile gelecekte yapılacak yatırımların doğru olarak planlanması için hazırladığı Ulaşım Ana Planı hakkında 7 merkez ilçe belediye başkanı bilgilendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Ulaşım Ana Planı çalışmalarında gelinen noktayla ilgili Başkan Recep Altepe ve 7 merkez ilçe belediye başkanı, uzman firma Dr. Brenner'in yetkililerinden bilgi aldı. Dobruca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ulaşım dairesi bürokratları ile teknokratları katıldı.


KARARLAR ŞEHRİN DİNAMİKLERİYLE ALINIYOR

Başkan Recep Altepe, Bursa'nın geleceği için büyük önem taşıyan İl Çevre Düzeni ile Bursa Ulaşım Ana Planlarının Bursa Kent Konseyi'nde konuşulduğunu ve toplumun bütün kesimlerinin görüşlerinin alındığını belirterek, şehrin geleceğine yönelik kararların kent dinamikleriyle birlikte alındığını vurguladı. Gerek çevre düzeni planlamaları, gerekse ulaşım konusunda planlamalarda ortak akılla hareket ederek Bursa'yı geleceğe taşıyacak planları hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Altepe, "Bundan sonra yapılacak işlerin, kentin ve toplumun menfaati doğrultusunda yapılacak. Kültür ve medeniyet başkenti Bursa'da örnek çalışmalara imza atmak istiyoruz" dedi.


YOLLAR AŞIRI YÜK ALTINDA EZİLİYOR

Ulaşım Ana Planı'nın çok önemli bir çalışma olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, "Ulaşım Ana Planı geçmiş dönemlerde de yapılmaya çalışıldı. Ancak Bursa çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Şu anda 40 - 50 bin kişilik nüfusa göre planlanmış caddeler merkezde 1 milyon, dışarıdan gelenlerle birlikte 2,5 milyon insana hizmet etmeye çalışıyor" diye konuştu. Ulaşım Ana Planı'nın oluşturulmasında İTÜ uzmanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte çalışacak olan Dr. Brenner firması adına Dr. Manfred F. Brenner de ekibi Muvaffak Ciğ, Dirk Kopperschlager, Ali Çömezoğlu ve Günter Benclias ile birlikte çalışmalar hakkında başkanlara bilgiler verdi.


ULAŞIM ANA PLANI 12 AYDA TESLİM EDİLECEK

Ulaşım Ana Planı doğrultusunda kentteki ulaşım mevcut durumu ile ilgili raporu bir iki gün içerisinde sunacaklarını belirten Dr. Brenner, "Şubat ayında ise şu anda şehirdeki trafik akışı ve ulaşım durumunu ortaya koyacak ikinci bir raporu sunacağız. Ulaşım Ana Planımızı ise 12 ay içerisinde teslim edeceğiz. İki adım var. Şu anda mevcut durumu değerlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde kentteki diğer kurum ve kuruluşlarla da toplantılar yapacağız. Mayıs ayından itibaren de ulaşım modelinin oluşturulması, değişik senaryoların üzerinden giderek en doğrusunu belirleyeceğiz. Son 3 hafta içerisinde 20'nin üzerindeki kurum ve sivil toplum kuruluşlarından çok önemli bilgiler aldık. Toplanan tüm bilgilerin ışığında kentin önümüzdeki süreçte ihtiyacını belirleyip planlamayı yapacağız" dedi.


13 yıl önce