|

Bursa'nın ulaşım planına sivil destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Bursa kent içi ve yakın çevre ulaşım ana planı' çalışmaları kapsamında, akademik odalar, BTSO ve esnaf odalarının da görüşleri alındı.

İha
00:00 - 9/12/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:25 - 9/12/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Bursa'nın ulaşım planına sivil destek
Bursa'nın ulaşım planına sivil destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Bursa Kent İçi ve Yakın Çevre Ulaşım Ana Planı' çalışmasını yürüten Dr. Brenner AVG firması yetkilileri, Bursalı sanayici ve işadamlarının yanı sıra akademik ve meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen toplantıda, firma hakkında bilgi veren Genel Müdür Yüksek Mühendis Dr. Manfred F. Brenner, uluslararası platformda önemli işlere imza attıklarını, Bursa'da da güzel bir ulaşım ana planı gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını belirten Brenner, bu yüzden ulaşım ana planların daha fazla önem taşıdığını dile getirdi. Yüksek yaşam kalitesini sağlayan, ileri teknoloji olanakları sunan global şehirlerin yarışı kazandığını ifade eden Brenner, “Ulaşım ana planı, bu yüzden bir omurga görevi görmektedir. Bursa'da gerçekleştirmek istediğimiz planın, vatandaşlar, iş adamları ve sivil toplum kurumları tarafından kabul görmesi, hatasız ya da az hatayla uygulanması önemlidir. Bu yüzden belediyemizle, Bursalı işadamlarıyla ve Bursa halkıyla konuşarak bir sonuca varmak istiyoruz” dedi. Turizm konusunda Bursa'nın çok önemli bir kent olduğunu anlatan Brenner, özellikle Osmangazi ilçesinin paha biçilemez bir yer olduğunu söyledi.


RAYLI SİSTEM TERMİNALE UZANMALI

Büyükşehir Belediyesi'nin yıllar önce raylı sisteme yatırım yaparak doğru bir adım attığını belirten Brenner, “Ancak raylı sistem hala yeteri kadar kullanılmıyor. İşverenler, çalışanlarının servislerle taşınmasından ziyade uzun vadede toplu taşıma araçlarıyla taşınmasını da düşünmelidir. Şehirdeki yaşam kalitesini de tekerlekli araçların olumsuz etkilediğinin farkındayız. Özellikle Bursa'da otopark sıkıntısının olduğu hemen göze çarpıyor. Bu son noktalar bile bize ulaşım ana planında nelere dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor” diye konuştu. Kendilerinin karar verici olmadığını, son kararı Bursalıların vereceğini vurgulayan Brenner, kendilerinin sadece ışık tutacağını anlattı. Brenner, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne kendilerin işadamlarıyla bir araya getirdiği için de teşekkür etti. Toplantıya katılan işadamları da söz alarak görüşlerini dile getirdi. Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) adına konuşan Adem Doğangün, servislerin kaldırılabileceğini ancak eksiklerin de giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bursaray'ın ana hatlarında araçların ve bisikletlerin park edebileceği alanların oluşturulmasını öneren Doğangün, deniz yolunun daha etkin kullanılabilmesi için raylı sistemin Mudanya'ya kadar götürülmesini tavsiye etti. Serbest Bölge adına söz alan Ali Yazıcıoğlu ise, İstanbul ile Bursa arasında alternatif bir yol bulunmadığını, raylı sistemin şehirlerarası terminale kadar getirilebileceğini belirtti.


13 yıl önce