|

Büyükşehir projesine BM alkışı

Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi Mahmood Ayyub, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal projelere hayran kaldı

Davut Şahin
00:00 - 22/02/2008 Cuma
Güncelleme: 17:24 - 22/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Büyükşehir projesine BM alkışı
Büyükşehir projesine BM alkışı

Kent Konseyi'nin 1. Genel Kurul Toplantısına katılmak üzere Kocaeli'ne gelen Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi Mahmood Ayyub, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal projelere hayran kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu makamında ziyaret eden BM Ayyub, süt yardımının Birleşmiş Milletler'in bin yıl kalkınma hedeflerine tam manasıyla uyduğunu söyledi. Ayyub, gıda yardımına anne ve çocuk boyutunu katmanın tüm dünyaya örnek bir çalışma olduğunu kaydetti. Ayyub'a ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği diğer sosyal projeler hakkında da bir sunum yapıldı. Sunum sonunda BM Temsilcisi beğenisini alkışlarıyla ortaya koydu.


Ayyub, Büyükşehir'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydederek, "Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi bin yıl kalkınma hedefleri doğrultusunda ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çerçevede hayata geçirilen projeler nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu'nu tebrik ediyorum" dedi.


SAĞLIKLI İNSAN YETİŞMESİNDE ÖNEMLİ

Başkan Karaosmanoğlu da Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal içerikli projelere büyük önem verdiğini ve bu doğrultuda Türkiye'ye örnek projelerin gerçekleştirildiğini kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu, Ayyub'un üzerinde durduğu süt projesinin "Yoksulluk ve çocuklar üzerine etkisi" konulu bir seminerin ardından ortaya çıktığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "O seminerde gördük ki, yoksulluktan en çok çocuklar ve anneler etkileniyor. Bu saptamadan yola çıkarak süt yardımını başattık. Süt yardımı sağlıklı insan yetişmesinde son derece önemli bir projedir" dedi.

16 yıl önce