|

Ceylan: Kendi kahramanlarımızı sevdirelim

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, çocukların Batılı ülkelerin ürettiği hayali kahramanlar yerine Türk kültürünün simgesi olan Keloğlan, Nasrettin Hoca, Mevlana gibi önemli şahsiyetleri tanıması gerektiğini ifade etti. Ceylan, "Kendi kahramanlarımızı çocuklarımıza sevdireceğiz." dedi.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 28/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 18:02 - 28/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Ceylan: Kendi kahramanlarımızı sevdirelim
Ceylan: Kendi kahramanlarımızı sevdirelim

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, çocukların Barbie Bebek, Örümcek Adam gibi Batı ülkelerinin ürettiği hayali kahramanlar yerine Türk kültürünün bir simgesi olan Keloğlan, Mevlana'yı öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Velilere bu yönde tavsiyelerde bulunan İbrahim Ceylan, basında çıkan eleştirilere cevap verdi. Çocukların okul çantalarında bu hayali kahramanların yer aldığına dikkat çeken Ceylan, "Çocuklarımızın çantalarında kendi kahramanlarımızın olması gerekiyor. Yakalarda örümcek adam var da, niye Atatürk ve bayrak motifi yok. Keloğlan'dan Nasrettin Hoca'dan, Yunus Emre'den, Mevlana'dan kime ne zarar gelir. Varsın eleştirenler kendi kültüründen utananlar utansın, biz yolumuza devam edeceğiz, kendi kahramanlarımızı çocuklarımıza sevdireceğiz." dedi. Sene başında okullara ve velilere kendi kültürümüzün değerlerini ön plana çıkarmanın gerekliliğini tavsiye eden Ceylan, bazı basın yayın organlarında eleştiri mahiyetinde çıkan haberleri anlamadığını ifade etti. Bu hayali kahramanların kültür emperyalizminin bir sonucu olduğuna dikkat çeken Ceylan, "İddia edildiği gibi biz ne Barbie Bebeği nede Örümcek Adamı yasaklamış değiliz. Biz sadece hem öğretmenlerimize hem de velilerimize kendi kültürümüzün özendirilmesini okul çantalarında ve diğer araç gereçlerinde bize ait olan şeylerin olmasının gerektiğini anlatıyoruz."diye konuştu.


KELOĞLAN RESİMLERİ ÇANTALARDA OLACAK

Kendisinin aynı zamanda Eskişehir Spor yönetiminde de bulunduğunu belirten Ceylan, "Eskişehir Spor'un yaz kurslarında 2000 civarında çocuğumuz tesislerimizde kurs görecek. Eskişehir Spor renklerini Keloğlan ve Nasrettin Hocaya giydirerek çizilen bu resimleri çocuklarımızın çantalarına koyacağız. Bunu tüm Eskişehir görecek ve çanta üreticilerine de bunun ilham kaynağı olacağını ümit ediyorum." dedi.Ceylan, fikirlerini destekleyici yüzlerce mail aldığını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

15 yıl önce