|

Dalış turizmine Bozyazı damgası

Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanısıra temiz havası, mavi bayraklı plajı ve denizi ile öne çıkan Mersin''in Bozyazı ilçesi, dalış turizminden pay almak için harekete geçti. Kaymakam Erkayıran'ın girişimleri meyve vermeye başladı. TRT ekibi çekim yaptı, Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, Bozyazı açıklarında dalış yaptı.

İha
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:50 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Dalış turizmine Bozyazı damgası
Dalış turizmine Bozyazı damgası

Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra bol oksijenli tertemiz havası, Mavi Bayraklı plajı, denizi, güneşi ile Mersin''in göz bebeği olan Bozyazı İlçesi dalış turizminden pay almak amacıyla harekete geçti. Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran''ın girişimleri ile başlatılan dalış turizmden pay alma çalışmaları sonucunda, denizlerde sualtı belgesel çekimi yapan TRT ''Mavi Tutku'' ekibinin Bozyazı''ya gelerek çekim yapmasının ardından, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ,Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Kurs Direktörü ve Sualtı Fotoğrafcısı Tahsin Ceylan, Dıvıng Team Kulüp Başkanı Sualtı Eğitmeni Mahmut Akkaya ve 30 kişilik kulüp üyesi Bozyazı kıyılarında dalış yaptı.

İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Akdeniz''in zengin sualtı değerlerine sahip kıyılarından biri olan Bozyazı''nın dalış destinasyonu olarak tanınmasıyla Türkiye''den ve dünyadan dalıcıların gelmesi ile dalış sporunun Bozyazı ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, ''Mart ayından buyana yaptığımız çalışmaların, emeğimizin karşılığını gördük. İlk dalış grubumuz geldi. Beraberinde Sayın Bakanımız ve ülkemizin yetiştirdiği dünyaca tanınmış sualtı fotoğrafçımız Tahsin Ceylan geldi. Güzel bir dalış gerçekleştirdik. Tahsin Ceylan''ın çektiği görüntüler ve fotoğraflar ülkemizde ve dünyadaki çeşitli dergilerde yayınlandığı zaman ilçemizin tanıtımında çok büyük katkı sağlayacak. Ben ilçemizin yavaş yavaş dalış turizmi ile tanışacağına ve gündemde bir yer alacağına inanıyorum'' dedi.

'EN GÜZEL KIYILARDAN BİRİSİ BOZYAZI'DA'

Kendisinin seçim bölgesi olması nedeniyle Bozyazı''nın doğal güzelliklerini bildiğini, sualtı güzelliğini de Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, sayesinde yeni keşfettiğini ifade eden eski Mersin Milletvekili ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Yaptığımız dalışlar hakikaten güzel oldu. Bozyazı''da böylesine güzel sualtı dünyasını bulduğumuz için çok şanslıyız. Ülkemizin en güzel kıyılarından bir tanesi burada. Yaklaşık 100 metre derinliği olan Kızılliman dediğimiz yerde dip dalışı yaptık. İki tane mağaraya girdik. Ardından 35 metre derinlikteki Trol batığına daldık. Her ikisi de son derece zevkli geçti. Bu dalışlar eğitim alan arkadaşlarımız içinde çok faydalı oldu'' diye konuştu.

10 yıl önce