|

Dereli ailesinden Sapanca ve Kocaeli'ne okul

İşadamı M. Sinan Dereli Sapanca ve Kocaeli'nde okul yaptıracak. Dereli'nin Sapanca'da ananesi ve babaannesinin adlarını taşıyan Nazmiye-Ömer Sözer İlköğretim Okulu ile İzmit'te kurulacak olan M. Sinan Dereli İlköğretim Okulları'nın protokolleri SakaryaValisi Mustafa Büyük ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından imzalandı.

İha
00:00 - 6/03/2012 Salı
Güncelleme: 18:51 - 6/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Dereli ailesinden Sapanca ve Kocaeli'ne okul
Dereli ailesinden Sapanca ve Kocaeli'ne okul

Dereli Ailesi'nin tamamen kendi imkanlarıyla Sapanca ve Kocaeli'nde yaptıracağı Nazmiye-Ömer Sözer ve M. Sinan Dereli İlköğretim Okulları'nın protokol imza töreni, yerel yönetimlerin de katılımıyla Sapanca'da gerçekleştirildi.

Sapanca'da İşadamı M. Sinan Dereli'nin ananesi ve babaannesinin adlarını taşıyan Nazmiye-Ömer Sözer İlköğretim Okulu ile İzmit'te kurulacak olan M. Sinan Dereli İlköğretim Okulları'nın protokolleri M. Sinan Dereli, SakaryaValisi Mustafa Büyük ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından imzalandı.

İmza törenine Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve İl Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Sapanca'ya yapılacak okul'un Sakarya'da önemli bir eğitim yatırımı olduğunu söyleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Geçmişte özellikle deprem sebebiyle maalesef prefabrik binalar ve niteliği iyi olmayan binalar açısından ilimiz arzu ettiğimiz yerde değil. Bu eksikliğimizi bağışçılarımızın destekleriyle tamamlama gayretindeyiz. Bağışçılarımızın verdiği destekler bizler için çok önemli. Okulun modern yapı olmasının dışında eğitim kalitesi açısından da örnek teşkil edecek bir yatırım. Bağışçımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise şunları kaydetti: “Kamu yatırımlarıyla bazı ihtiyaçları karşılamakta güçlük çekiyoruz. Destek için hayırseverlerin kapısını zaman zaman çalarak kendilerinden destek istiyoruz. Kocaeli nufusu her yıl 40 bin artıyor. Nufus artışı ve göç yanında yeni okullar ve yeni spor tesisleri yapılması anlamına geliyor. Biz kaynaklarımızla karşılayamıyoruz. Hayırseverlerin kapısını çalıyoruz.”


16 MİLYON LİRA BÜTÇE AYIRDILAR

Okullar hakkında detaylı bilgi veren Dereli, 2013-2014 yılında hizmete girmesi beklenen iki okulunda dersliklerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni uygulamaya sokulan ve e-Dönüşüm Türkiye projesi kapsamında üretilen ve ülkemizin bilgi toplumu olma sürecindeki eylemleri tanımlayan rapor ve planlamalarda yer alan hedefler doğrultusunda, BT araçları yerleştirileceğini ve akıllı tahta sistemleri ile donatılacağını aktardı. Dereli, Aile olarak toplamda iki eğitim kurumunun inşaatı için 16 Milyon TL bütçe ayırdıklarını açıkladı. Sapanca'da 7 bin 400 metrekare arazi üzerinde 7 bin 800 metrekarelik alana kurulacak Nazmiye - Ömer Sözer İlköğretim okulu her biri 24 öğrencilik toplam 27 derslik, fen laboratuarları, müzik ve resim derslikleri, kütüphane, 175 kişilik konferans salonu yer alacak. Bunlara ek olarak jimnastik salonu, 308 kişilik yemekhane, kafeterya ve 2 voleybol, 1 basketbol sahası olmak üzere açık spor sahaları da inşa edilecek.


12 yıl önce