|

'Erzincan tut elini Gazze ayağa kalksın'

Erzincan halkı, İnsani Yardım Vakfı, Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı, Filistin'e gidecek yardım konvoyuna katkı sağlamak için düzenlenen “Haydi Erzincan Tut Elini Gazze Ayağa Kalksın” gecesinde tek yürek oldu.

İha
00:00 - 23/03/2010 Salı
Güncelleme: 16:44 - 23/03/2010 Salı
Yeni Şafak
'Erzincan tut elini Gazze ayağa kalksın'
'Erzincan tut elini Gazze ayağa kalksın'

İnsani Yardım Vakfı, (İHH), Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER) ve Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı

(ERDAV) tarafından Filistin için organize edilen “Haydi Erzincan Tut Elini Gazze Ayağa Kalksın” gecesinde Erzincanlılar tek yürek oldu. 13 Şubat Kapalı Spor salonunda düzenlenen gece Kur-an'ı kerim okunmasıyla başladı. Gecenin açılış konuşmasını KEYDER Başkanı Murat Aykal, “İsrail Gazze halkına ambargo uyguluyor. Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı kapatmasıyla Gazzelilerin nefes alacakları son kapı da kapatılmış oldu. Buradaki insanlar, tünellerden gelen sınırlı sayıda malzeme ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Dünya ile bütün irtibatları kesilmiş durumda. Hiçbir şekilde insani ve hukuki olmayan bir ambargo ile karşı karşıyayız. Biz sivil toplum kuruluşları olarak sivil inisiyatif alıyoruz. Bu ambargonun artık bitirilmesini istiyoruz. Aralık 2009'da büyük bir konvoy ile ambargoyu delindi. 'Son Liman Özgürlük' sloganıyla yürütülen bu özgürlük ve yardım konvoyunun ilaç, gıda ve inşaat malzemesi götüreceğiz” diye konuştu.


FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK OLDULAR

ERDAV Başkanı Halil İbrahim Özdemir, vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yıllardır Erzincanlı ihtiyaçlıların yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini söyleyen Özdemir, şimdi de Filistin için tek yürek olmanın zamanı olduğunu vurguladı. Ardından İHH Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, “Biz Müslümanlar olarak yaşanan vahşeti, katliamı görmezlikten gelmemiz mümkün değildir. Filistin içerisinde sömüremedikleri tek yer Gazze kaldı. Müslümanlar bu kalelerini ellerinden geldikçe savunmaları, mücadele etmeleri gerekiyor. Gazze'miz, Kudüs'ümüz elden çıkar, düşerse bizim yaşamamızın hiçbir değeri kalmaz. Şuan ki durumda bile gülmememiz, eğlenmememiz, hüzünlü olmamız gerekmektedir. Dertli, kederli olmamız icab etmektedir.” dedi.


TEPKİMİZİ MUTLAKA GÖSTERELİM

Kutluay Filistin Başbakanı İsmail Haniyye ile yaptıkları sohbeti anlatarak;”İsmail Haniyye ile kısa bir konuşmamız oldu bir ara. Konuşmasında Türkiye'deki Müslümanların kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek 'İsrail saldırıya hazırlandığı anda önce Türkiye'ye bakar bir Müslümanlardan bir tepki gördüğü anda saldırıyı durdurur geri çekilirler. Hiç tepki görmediklerinde ise bütün teknolojik silahları ile saldırırlar. Onun için Türkiye bizim için çok önemli' diyordu. Onun için tepkisiz kalmayalım, zulme rıza göstermeyelim” dedi. Konuşmaların ardından sanatçı Ömer Karaoğlu söylediği bir birinden güzel ezgiler geceye ayrı bir renk kattı.

Filistin'e hareket edecek olan sembol geminin maketi açık artırma ile satışa çıkarıldı. Cezaevinde bir mahkûm tarafından yapılan Filistin gemisi 5 bin 750 TL'ye Asım Çalık tarafından satın alındı. Çalık, Geminin maketini İHH hediye etti.


14 yıl önce