|

Erzurum'un göbeği Tebriz'e bağlandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile İran'ın Tebriz kenti arasında imzalanan 'Kardeş Şehir” protokolü kapsamında bir adım daha atıldı. Erzurum heyeti, Tebriz'de kendilerine tahsis edilen dükkanları düzenlenen törenle teslim aldı. Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, “Dükkanlar,Erzurum Tebriz arasında bağlantı noktası olacak” dedi.

İha
00:00 - 2/03/2012 Cuma
Güncelleme: 18:22 - 2/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Erzurum'un göbeği Tebriz'e bağlandı
Erzurum'un göbeği Tebriz'e bağlandı

İran'ın Tebriz şehrine giden Erzurum'dan 44 kişilik heyet, bu şehirde Erzurum'a tahsis edilen dükkanları düzenlenen törenle teslim aldı. Heyette Erzurum Büyükşehir Belediyesi personelleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Erzurum basını yer aldı. Tebriz'de İpekyolu hattında bulunan bir alış veriş merkezinde iki adet işyeri, düzenlenen törenle Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. İşyerlerinin anahtarları Tebriz Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası İlişkiler Şube Müdürü Ali Rıza Bağban tarafından, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu'na teslim edildi.


ATILACAK ÇOK DAHA ADIMLAR VAR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Tebriz Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilk adımlar atıldı. Erzurum'da Tebrizkapı Kültür Sanat Çarşısı'nda bulunan iki dükkanın İran'ın Tebriz şehrine tahsis edilmesinin ardından, Tebriz heyeti de İpekyolu hattında bulunan bir alışveriş merkezindeki iki adet dükkanı Erzurum'a tahsis etti. Tebriz'de düzenlenen törenle dükkanları teslim alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, atılan bu adımların iki şehir arasındaki kardeşlik köprüsüne anlam kazandırdığını ifade etti. Tavlaşoğlu, “Erzurum'a ve Türkiye'ye gelecek olan kardeşlerimiz bütün bağlantılarını buradaki işyerlerimizden sağlayabilecek. Erzurum kültürünü yansıtan eserler teşhir edilip satılacak. Aynı zamanda Erzurum'la bağlantı noktası burası olacak. Erzurum'la Tebriz arasında atılacak daha çok adımlarımız var” dedi.


'DÜKKANLAR DOSTLUKLARI PEKİŞTİRECEK'

Tebriz Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ali Rıza Bağban da iki şehir arasındaki kardeşliğe vurgu yaptı. Bağban, Tebriz'de Erzurum'a ait iş yerlerinin açılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, en kısa sürede Erzurum'a gelerek, Tebriz şehrine tahsis edilen dükkanları teslim alacaklarını dile getirdi. Bağban, Erzurum ve Tebriz arasındaki asırlardan bu yana dostluk, sevgi ve kültür bağının güçlü bir şekilde yaşatıldığına değinerek, “Erzurumlu kardeşlerimizi Tebriz'de görmek bizleri mutlu etti. Aynı inanç ve sosyal kültürü yaşayan iki kardeş şehrin insanları hizmete giren iş yerleri sayesinde dostluklarını daha da pekiştirecek. Karşılıklı ilişkilere canlılık kazandırılmış olacak” diye konuştu.


'NEVRUZDA BEKLİYORUZ'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, aynı coğrafyada, aynı kültürü ve inancı yaşayan iki toplumun mevcut ilişkilerini ileriye götürmesinin gerektiğine değinerek, “Şehriyar'ın diyarı Tebriz'de kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Atatürk Üniversitesi'nde okuyan, doktora yapan öğrenci sayısının artması bizi mutlu eder Önümüzdeki Nevruz tatilinde sizleri Erzurum'da görmek bizleri mutlu edecektir.” dedi.


TEBRİZ ŞAH GÖLÜ'NDE ERZURUM RÜZGARLARI ESTİ

Tebriz'de Erzurum'a tahsis edilen işyerleri teslim almak için bulunan 44 kişilik Erzurum heyeti, Tebriz Şah Gölü'nde “Erzurum- Tebriz ses verdi” isimli kültür gecesinde Tebrizlilerle buluştu. Gecede Türkiye'den Grup Dergah ve Tebriz'den yerel bir ilahi grubu katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan geceye Doğu Azerbaycan Valisi Ali Rıza Beygi, Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Rıza Novin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile çok sayıda Tebrizli katıldı.

12 yıl önce