|

Fatsa ve Ünye 1.5 yıl içinde doğalgaza kavuşacak

Ordu'da doğalgaz dağıtım ihalesini alan Fındıkgaz firma yetkilisi Hakkı Kahya, Fatsa ve Ünye ilçelerine 1.5 yıl içerisinde doğalgaz geleceğini açıkladı.

İha
00:00 - 8/11/2009 Pazar
Güncelleme: 19:22 - 8/11/2009 Pazar
Yeni Şafak
Fatsa ve Ünye 1.5 yıl içinde doğalgaza kavuşacak
Fatsa ve Ünye 1.5 yıl içinde doğalgaza kavuşacak

İl Genel Meclisi, kasım ayı beşinci birleşim toplantısında, Fındıkgaz firma yetkilisi Hakkı Kahya, şehircilik ve doğalgaz kullanımının hava kirliliğine etkisi konusunda meclisi bilgilendirme yaptı. Kentleşme ile birlikte ortaya çıkan sorunlar, hava kirliğin önlemesi için yapılan çalışmalar, Ordu'da doğalgazın yaygınlaşması için neler yapıldığı ve doğalgazın genel yapısı hakkında bilgiler veren Kahya, sorumluluk bölgelerinde bulunan Fatsa ve Ünye ilçesinin doğalgazın ne zaman geleceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Ordu, Giresun, Ünye, Fatsa ve Samsun Çarşamba ve Terme ilçelerinin sorumluluk bölgeleri arasında yer aldığını ifade eden Kahya, "Giresun ve Ordu haricinde sorumluluk bölgelerinde bulunan ilçelere gaz arzında yaşanan gecikme tamamen ana iletim hattını gelmemesinden kaynaklanmaktadır. Bu konuda BOTAŞ'la görüşmelerimiz sürüyor. Öyle sanıyorum ki, 1.5 yıl içerisinde söz konusu ilçelerde gaz arzını sağlamış olacağız" dedi.

14 yıl önce