|

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

.
00:00 - 11/05/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:33 - 10/05/2013 Cuma
Yeni Şafak
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

İZMİR AHKAMI ŞAHSİYE 4.SULH HUKUK MAHKEMESİ

SATIŞ MEMURLUĞUNDAN

DOSYA NO : 2012/ 44 SATIŞ

Mahkemece satışına karar verilen ve İ.İ.K. hükümlerine göre satışı yapılacak olan taşınmaz ;

1- İzmir İli, Konak ilçesi, 3. karataş mah. Adaı no:648 parsel no: 30 da tapuda kayıtlı 36,50 m2 miktarlı kargir dükkan vasfında olan gayrimenkuldur. Taşınmaz Kılıç reis mahallesi Halilrıfatpaşa caddesi no: 295/1 konak İZMİR adresinde bulunmaktadır.

Bilirkişi raporunda satışa konu taşınmazın Halirıfatpaşa caddesi ve 316 sokağın kesiştiği köşe parsel üzerinde yığma yapı tarzında, kullanım alanı yaklaşık 36,50 m2 olan çatısı kiremit örtülü, yaklaşık %40 yıpranma oralı, tek katlı bir dükkan bulunduğu, dükkanda yer döşemeleri seramik kaplı olup cephesi PVC doğıramalı olduğu, bir dekorasyon firmasına ait işyeri olarak kullanılan dükkanın içinde küçük bir WC de bulunduğu, satışa konu taşınmazın bulunduğu bölgeye tüm belediye hizmetleri geldiği Kemal Reis İlköğretim okulunun karşısında bulunun taşınmaz tarihi asansör binasına yaklaşık 100.0 m Şükrü Saraçoğlu caddesine yaklaşık 250,0 m İnönü caddesine de yaklaşık 450,0 m mesafede olduğu ulaşım ve taşıma imkanları iyi olduğu belirtilmiştir.

MUHAMMEN BEDELİ: 75.000,00 TL dir.

İMAR DURUMU: Konut bölgesinde kaldığı bitişik nizamda H.max: 15,80 m çatıkatsız bina yüksekliğinde 5 katlı inşaata müsaadeli olduğu 28 parselle tevhidi ve imar hattının tahakkunun gerektiği belirtilmiştir.

Tapu kaydının beyanlar hanesinde İzmir Büyük Şehir Belediyesinin 6785 sayılı imar kanunun 11. maddesi mucibince şerh mevcuttur.

Taşınmaz üzerinde Nazih Ekener hissesi üzerinde konak vegi dairesi müd.nün ve Kemeraltı vergi dairesi müd.nün haciz şerhleri bulunmaktadır.

SATIŞ ŞARTLARI: TAŞINMAZLARIN İHALESİ İZMİR AHKAM-I ŞAHSİYE DÖRDÜNCÜ SULH HUKUK MAHKEMESİ KALEMİNDE YAPILACAKTIR.

Taşınmazın 1 .İhalesi: (14/06/2013 günü saat:14.00-14.10 arasındadır.

Birinci artırımda taşınmaz, masrafları ile birlikte( rüçhanlı alacaklar var ise bu alacakların toplamını geçmek sureti ile )muhammen bedelin % 50 sini bulmaz veya alıcısı çıkmaz ise (en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla) taşınmazın aynı yer ve saatte ikinci ihalesi yapılacaktır.

Taşınmazın 2. ihalesi: 12/07/2013 günü saat:-M.O0:'14T0 arasındadır.

Bu arttırmada verilecek bedel masraflarla birlikte ruhaniı alacaklar var ise bu alacakların toplamını ve kıymetinin % 50 sini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olacaktır.

Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi (vakıfbank adliye şubesinde açılacak satış hesabına mahkemeden yazı almak sureti ile yatırmaları) veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul ermiş.sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/44 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

B:28241 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr''de

11 yıl önce