|

Güler: Önce OR-Gİ sonra da çevreyolu

Ordu'da gezi ve incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, Ordu Milletvekili Hilmi Güler, Ordu-Giresun Havaalanı Projesi'nin bölgenin kaderini değiştireceğini söyledi. Güler, "Ondan sonraki hedefimiz de çevre yolu" dedi

Cihan
00:00 - 11/09/2010 Cumartesi
Güncelleme: 17:31 - 11/09/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Güler: Önce OR-Gİ sonra da çevreyolu
Güler: Önce OR-Gİ sonra da çevreyolu

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, Ordu Milletvekili Hilmi Güler, Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havaalanı Projesi'nin bölgenin kaderini değiştireceğini, Karadeniz-Akdeniz Yolunun tamamlanacağını, bundan sonraki hedeflerinin ise çevre yolunun yapılması olduğunu söyledi.

Güler, yaptığı açıklamada, OR-Gİ Havaalanı Projesi'ni detaylı bir şekilde anlattı. AK Parti Hükümeti döneminde çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bu projenin de hayata geçirileceğini belirten Güler; "Biz verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz. Bundan önce Ordu Üniversitesi'ni hayata geçireceğiz dedik, Tıp Fakültesi ile birlikte hayata geçirdik. Karadeniz- Akdeniz yolu bitme aşamasına geldi, 130 Yıllık rüya gerçek oluyor, milyon dolarları buralara aktardık ve dağları deldik. Samsun-Ordu arası bakın kaç saate düştü, Doğalgazı Ordu'ya getirmek için dağları aştık ve şimdi sıra Or-Gi Havaalanı'na geldi." dedi.


BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR PROJE

OR-Gi Havaalanı Projesi'nin, Ordu ve Karadeniz'in vizyonunu değiştireceğini belirten Güler, şunları söyledi: "Bu proje Ordu ve Karadeniz'in kaderini değiştirecek. OR-Gi projesinin ne zaman ve ne şekilde hayata geçeceğini en yetkili ağızdan, Başbakan'dan duydunuz. Bizler daha önce bununla ilgili açıklamalar yapmıştık, fakat, projenin etkilenmemesi ve tamamlanması için bitmesini beklemiştik. Bu projenin çalışması tam 4 yıl sürdü. Ben bakan olduğum dönemlerde Ulaştırma Bakanlığı'na vekalet ettiğim zaman bu projeyi yakından takip ettim. Yani bu çalışmayı 4 yıl boyunca başarılı bir şekilde götürdük. Ben en başından beri bu projede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum."


VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

Hilmi Güler, şöyle devam etti: "Burada bir üniversitemiz var, burada bilimsel çalışmalar yapılabilir, bunun için uzmanlar buraya gelecek. Ordu Üniversitesi bir Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) gibi olacak. Trabzon ve Samsun arasına sıkışıp kalmış iki ilimiz Ordu ve Giresun, bu proje hayata geçtiğinde bu söylemlerden de kurtulmuş olacak. Daha modern bir kent olacağız. Ordu'da artık bunlar konuşulsun, tartışılsın ve bu projeler hayata geçsin. Ordu'daki değişim rüzgarını halka yansıtalım." Güler, şimdiki hedeflerinin ise Çevreyolu olduğunu söyledi. Çevre yolu konusunda da aynı titizliği göstereceklerini belirten Güler, şu anda verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Güler, "Yapamayacağımız hiçbir sözü vermeyiz. Eğer bir şeyleri hayata geçireceksek, söyleriz. Ben bir şey yapılırken, çalışmalar belli bir noktaya kadar gelmeden bunu söylemek istemiyorum." diye konuştu.


14 yıl önce