|

Güllük'e 10 milyon dolarlık balık yemi fabrikası

Dünya çapında 12 ülkede faaliyet gösteren Skretting, Milas'ın Güllük Beldesi'ne 12 milyon dolarlık balık yemi tesisi kurdu. Skretting Group Başkanı Knut Nesse, Kültür balıkçılığının Türkiye'de hem kapasite hem de teknolojik altyapı bakımından hızla gelişim gösterdiğini söyledi.

Kenan Tokgöz
00:00 - 14/09/2009 Pazartesi
Güncelleme: 13:35 - 14/09/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Güllük'e 10 milyon dolarlık balık yemi fabrikası
Güllük'e 10 milyon dolarlık balık yemi fabrikası

NUTRECO Holding bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın en büyük balık yemi üreticisi Skretting'in, Milas'ın Güllük Beldesi'nde yaptığı 19'uncu balık yemi fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Törene Skretting Group Başkanı Knut Nesse, Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Alberto Allodi, Skretting Güllük Balık Yemi Tesisi Genel Müdürü Levent Kayı, Milas Kaymakamı Şahin Aslan, Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasında Kültür balıkçılığının Türkiye'de hem kapasite hem de teknolojik altyapı bakımından hızla gelişim gösterdiğini vurgulayan Knut Nesse, “Türkiye'deki kültür balıkçılığı üretimi geçtiğimiz 10 yıl içerisinde daha profesyonel personel ve etkin üretimi ile geniş çaplı girişimlere dönüşmüştür. Kusursuz kıyı yapısı, ideal sıcaklıklar ve mükemmel su kalitesi çiftlik balıkçılığı için en iyi şartları oluşturmaktadır. Balık dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de gittikçe daha fazla rağbet gören bir ürün olmaya başlamıştır” dedi.


YENİ DEPO İÇİN YATIRIM YAPILDI

Skretting Şirketi'nin genel yapısıyla ilgili bilgi veren Knut Nesse, şirket olarak 40 yıllık bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olduklarını söyledi. Skretting'in dünya çapında balık çiftliklerine yem sağlayan en büyük şirket olduğunu dile getiren Knut Nesse, “Kültür Balıkçılığı sanayinde ciddi bir büyüme yaşanmaktadır. Skretting'in yıllık üretim kapasitesi 1.3 milyon ton balık yemine ulaşmıştır. Ayrıca 50'yi aşkın farklı balık türüne yem sağlamaktayız. Türkiye, ABD, Şili, Kanada, Norveç, İngiltere, İrlanda, Fransa, İspanya, İtalya, Avustralya, ve Japonya olmak üzere 12 ülkede üretim tesisimiz bulunmaktadır.” diye konuştu.Skretting Güllük Balık Yemi Tesisi Genel Müdürü Levent Kayı ise, Türkiye'de uzun yıllardan beri balık yemi tedariği yaptıklarının altını çizerek “Güllük'teki yeni üretim tesisimiz ileri teknoloji içeren bir mühendislik harikasıdır. Uygun konumu sayesinde gelecekte büyümeye açık olarak inşa edilmiştir. Ayrıca üretim kapasitesi arttırımına da uygundur. Yeni bir depo için de yatırım yaptık. Skretting'in yeni makinaları, tesisi ve deneyimli çalışanları sayesinde Akdeniz'deki gelişen kültür balıkçılığı endüstrisine destek vereceğinden eminiz” şeklinde konuştu.


Skretting Şirketi yöneticilerine Güllük'e yaptıklarını büyük yatırım nedeniyle teşekkür eden Milas Kaymakamı Şahin Aslan ise bu tür yatırımların gerek ülke ekonomisine gerekse istihdama büyük katkı sağladığını söyledi. Açılışın ardından konuklar öncelikle tesisi gezip çalışmalar hakkında bilgi aldı, daha sonra konuklara özel menülerin ve içeceklerin yer aldığı kokteyl verildi.


15 yıl önce