|

Hafızlar Bilali Habeşi'de taçlandı

Kestanepazarı Kur'an Kursları, 1945 yılından beri 5 binin üzerinde yetiştirdiği hafızlara 68 tane daha ekledi. Hafızlar için Buca'da Bilali Habeşi Camii'nde mezuniyet töreni düzenlendi. Eski ve yeni mezunlar, okudukları Kur'an ile camiyi hıncahınç dolduran vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Cihan
00:00 - 11/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:40 - 11/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Hafızlar Bilali Habeşi'de taçlandı
Hafızlar Bilali Habeşi'de taçlandı

Konak ve Karabağlar müftülüklerine bağlı Kestanepazarı Kur'an Kursları, 1945 yılından beri 5 binin üzerinde yetiştirdiği hafızlara 68 tane daha ekledi. Hafızlar için Buca'da Bilali Habeşi Camii'nde mezuniyet töreni düzenlendi. Eski ve yeni mezunlar, okudukları Kur'an ile camiyi hıncahınç dolduran vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, hafızın "Yürüyen Kuran" olarak tanımlandığını belirterek bu yönüyle de hafıza saygının Kuran'a saygı olarak değerlendirildiğini söyledi. Kaya, hafızlığın peygamberimizle başlayıp sahabeyle devam ettiğini ve günümüze kadar geldiğini hatırlattı. Günümüzde yoğun gayretlerle çok sayıda hafız yetiştiğini kaydeden Davut Kaya, 68 çiçeği burnunda hafızı tebriklerini iletti. İzmir Müftüsü İbrahim Acar da yaptığı konuşmada çocuklarının hafız olmalarını sağlayan anne baba ve hocalarını kutladığını ifade etti.


KESTANEPAZARI'NA OLAN DESTEK DEVAM EDİYOR

Öbür dünyada bu diplomaların çok büyük getirisi olacağını vurgulayan Müftü Acar, şöyle dedi: "Peygamberimiz vefatından önce ümmetine iki şey bırakmıştır. Bunlardan biri Kur'an, diğeri ehlibeytiydi. Kuran'a bu millet sahip çıktı. Kestanepazarı bir marka haline geldi. Bu müessese 70 senedir birçok hafız yetiştirdi. Hıfzını tamamlayan hafızlarımız bir canlı Kur'an gibidir" Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan da 1945 yılından beri 5 binin üzerinde hafız mezun eden kurumlarının her dönemde en iyiyi hedeflediğini ve bu hedefleri yakaladığını kaydetti. Dayhan, "Geçmişimiz başarılarla, birinciliklerle ve güzel hizmetlerle doludur. Allah'ın izni ve inayetiyle hizmetlerimiz sürmektedir. Yardımseverlerimizin Kestanepazarı'na olan desteği devam etmektedir. Destekler devam ettiği müddetçe hizmetlerimizi daha ileriye taşıma gayretlerimiz de devam edecektir" diye konuştu.


MEZUNİYET, ONUR VE TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Konak, Urla, Karşıyaka, Narlıdere, Gaziemir, Bayraklı müftülerinin katıldığı programda Türkiye birincisi hafız Yunus Emre Vural ve Kurra Selim Menteşeli Kuran-ı Kerim tilavet etti. Program hafızların beşer beşer namaz surelerini okumalarıyla devam etti. Hafız İbrahim Eker, hafız Vedat Özarpac, hafız Adem Bilir, hafız Mehmet Atıcı, hafız Ekrem Nalbant, kurra hafız Ali Derman, hafız Dr. Davut Kaya, kurra hafız Ramazan Pakdil, Kur'an tilavetiyle yurdun dört bir tarafından gelen hafız yakınları ve vatandaşlarımızı duygulu anlar yaşattı. Karşıyaka Beşikçioğlu Camii imam hatibi Adem Uran tarafından okunan duanın ardından hafızlara mezuniyet, onur ve teşekkür belgeleri verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hafızlık yarışmasına katıldığı için merasime gelemeyen Kestanepazarı öğrencisi Muhammet Emin Çalıklı'dan sevindirici bir haber geldi. Manisa bölgesi öğrencilerinden Çalıklı'nın Türkiye dördüncüsü olduğu öğrenildi.

14 yıl önce