|

İsrail'i protestoya Köln'den destek

Köln'ün sembolü sayılan Dom Katedrali'nin önündeki meydanda kurulan standa İsrail'i protesto etmek amacıyla acilan imza kampanyasina destek ciğ gibi büyüyor. 180 değişik milletten insanı barındıran Köln ve çevresinden çok değişik uyruklu binlerce insan imza kampanyasina buyuk destek veriyor.

Kamil Anahar
00:00 - 20/07/2010 Salı
Güncelleme: 13:49 - 20/07/2010 Salı
Yeni Şafak
İsrail'i protestoya Köln'den destek
İsrail'i protestoya Köln'den destek

Gazze'de kanlı saldırılarını sürdüren İsrail'e dünyanın her yerinden tepki yağmaya devam ediyor. Almanya'nın Köln kentide İsrail'i protesto eden Müslümanlar yanı sıra Almanlar da tam destek veriyor. Gazze'de kanlı saldırılar yapmaktan geri adım atmayan İsrail'e dünyanın her yerinden tepki yağıyor. Almanlar, İsrail'in orantısız güç kullanıp, bebek, kadın ayırmadan her gün onlarca insanı öldüğünü, buna sessiz kalınamayacağını hatırlatarak, savaşın tek suçlusu olarak Hamas'ı gösteren Başbakan Angela Merkel'e ve Gazze'de olanları tam olarak yansıtmayan batı medyasına tepki göstermeyi sürdürüyor. Köln'ün sembolü sayılan Dom Katedrali'nin önündeki meydanda kurulan standa İsrail'i protesto etmek amacıyla açılan imza kampanyasina destek çığ gibi büyüyor. 180 değişik milletten insanı barındıran Köln ve çevresinden çok değişik uyruklu binlerce insan imza kampanyasına büyük destek veriyor.


VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

İsrail'in öldürdüğü bebeklerin ve katliamın fotoğraflarının yer aldığı standatta; Almanca, Arapça, İngilizce ve Türkçe olarak 'Susmak çözüm değildir. Yumruklar yukarı, tanklar Gazze'den dışarı. Sağır mısınız? Geri çekilen medya Gazze'nin durumunu hiç anmıyor. Uyan Merkel; 880 ölü, 3 bin 300 yaralı. Savaşı durdurun. Katil İsrail, yaşasın Filistin halkının özgürlük mücadelesi. Filistin'deki işgali durdurun. 4 bin 800 yıllık vatan uranyumlu silahlarla yok ediliyor. Bütün emperyalistler, Ortadoğu'dan dışarı. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin' gibi mesajlar yazılı olarak yer aliyor. İsrail'in Filistin'de yaptığı zulme karşı protestolarını sürdürerek imza kampanyasına destek veren Alman ve Türk vatandaslar, "Bayan Merkel'in dünyadan haberi yok. Merkel silah endüstrisini destekliyor. Almanlar da diğerleri gibi savaşa katılmış sayılır. O silahları İsrail kullanıyor ama onları üretenlerin arasında büyük ihtimalle bir çok Alman silah firması da yer alıyor" diye tepkisini dile getirdiler.


14 yıl önce