|

Kaban: Ordu, üreten insanlarla kalkınabilir

Vali Ali Kaban, Ordu'da üretim yapan firmalara ziyaret etmeye başladı. İlin istihdam ve ekonomiye katma değer sağlayan sanayi kuruluşlarına ihtiyacı olduğunu belirten Vali Kaban, "Ordu üreten insanlarla kalkınabilir" dedi.

Cihan
00:00 - 20/02/2009 Cuma
Güncelleme: 18:21 - 20/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kaban: Ordu, üreten insanlarla kalkınabilir
Kaban: Ordu, üreten insanlarla kalkınabilir

Ordu'nun istihdam ve ekonomiye katma değer sağlayan sanayi kuruluşlarına ihtiyacı olduğunu belirten Vali Ali Kaban, "Ordu üreten insanlarla kalkınabilir." dedi. Vali Ali Kaban, Ordu'da üretim yapan firmalara ziyaret serisi başlattı. Üretim ve istihdam sağlayan kuruluşları gezerek inceleme yapan Kaban, sorunlar ve atılması gereken adımlar ile ilgili girişimcilerden bilgi aldı. Üreten insanlara gerekli desteği yasalar çerçevesinde verme düşüncesinde olduklarını belirten Vali Kaban, "Üreterek kalkınacağız. Üretim yaparak, ilimiz ve ülke ekonomisine önemli ölçüde istihdam ve katma değer üreten sanayi kuruluşlarımızı ziyaret edip, onları yakından tanımaya çalışıyorum. Yapılan işleri ve gizli kahramanları görünce mutlu oluyorum. Bizler de yapacağımız çalışmalarla sanayicilerimizin yanında olacağız." dedi.


YATIRIMCILARLA GURUR DUYUYORUZ

Ülkede istihdam sağlayan, döviz getiren, vergisini ödeyen ve bu ülke için çalışan yatırımcılarla gurur duyduklarını ifade eden Kaban, "Desteklerimiz onlarla beraber. Ordu Valiliği olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkede iş aş üretim yapan herkese yardımcı olmak bizler için bir gurur vesilesidir. Bizim, Ordu olarak istihdam ve ekonomiye katma değer sağlayan sanayi kuruluşlarına, tesislerine ihtiyacımız var. Bu tesislerin sayısının daha da artmasının yollarını arıyoruz." ifadelerini kullandı.


KAPASİTELER ARTTIRILMALI

Türkiye'nin ve Ordu'nun en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunun altını çizen Vali Kaban, işsizliğin önlenebilmesi için mutlak suretle yeni iş sahalarının açılması, mevcut olanların da kapasitelerinin artırılması gerektiğini belirtti. Yeni iş olanakları için gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Kaban, bu konuda çok ciddi atılımlar içinde olduklarını söyledi. Vali Kaban sözlerini şöyle bitirdi: "Ordu'da sanayinin gelişmesi ve yeni yatırımların gelmesi için havaalanı, liman gibi altyapı hizmetlerinin tamamlanması gerekiyor. Bizler de bu konularda elimizden gelen çalışmaları yapmaktayız. Diğer taraftan, bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan ve bu fabrikanın da ham maddesini oluşturan fındığın istikrarı konusunda da son derece önemli çalışmalar yapmaktayız. İnşallah bundan sonraki süreçte daha güzel gelişmeler olacaktır."

Vali Kaban'ın ziyaret ettiği Relaks Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şefik Çelikay ise Ordu'nun ekonomik yönden daha da iyi olması için il merkezinde havalimanının şart olduğunu, bunun yanında ürün yelpazesinin genişletilmesi gerektiğini dile getirdi. Sağra Fabrikası Müdürü Teoman Önsel de ziyaretin kendilerini pozitif yönde etkilediğini vurgulayarak, Valilik tarafından fındıkla ilgili sorunlara el atılmış olmasının kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

15 yıl önce