|

Kalkan: Ermenistan'la barış istiyoruz

Nöbetçi milletvekili uygulaması çerçevesinde İzmirlilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Erdal Kalkan, sözde Ermeni soykırım tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi alt komisyonunca kabul edilmesine de tepki gösterdi. Kalkan, "Ermenistan'la da barış içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Kenan Tokgöz
00:00 - 7/03/2010 Sunday
Güncelleme: 16:13 - 8/03/2010 Monday
Yeni Şafak
Kalkan: Ermenistan'la barış istiyoruz
Kalkan: Ermenistan'la barış istiyoruz

AK Parti İl Başkanlığı'nın 'Nöbetçi milletvekili' uygulaması devam ediyor. Uygulamaya yoğun ilgi gösteren İzmirliler, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan'la görüşerek sorunlarını konuşma imkanı buldu. Kendilerine aktarılan her sıkıntıya itina ile çözümler bulmaya çalıştıklarını ifade eden Kalkan, 'Yine hemşerilerimiz yoğun bir alaka gösterdi. Onların sorunu bizim sorunumuz, çözümlerimiz ise hepimizin arzusudur. Sadece ilde değil ilçelere de büyük önem veriyoruz.Köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bölge çiftçilerimiz. patates ve süt fiyatlarından memnun. Bu ziyaretlerimde en çok demokratik açılım gündeme geliyor. Bana en çok 'Açılımın nereye gideceği' sorusu soruluyor. Biz kendi coğrayamızda yaşayan tüm yurttaşlarımızın eşit haklara sahip olmasını istiyoruz. Amacımız Hakkari'deki yurttaşımızla Edirne'deki yurttaşımızı TC vatandaşlığı çatısı altında; sosyal, ekonomik, kültürel, hukuksal her boyutta eşit kılmaktır. 12 Eylül dönemlerinden kalan antidemokratik, insan haklarına aykırı, hukukun üstünlüğüne ters mevzuatı uygulamadan kaldırıp; daha özgür, daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye yaratmayı amaçlıyoruz.'dedi.


BİZ BARIŞTAN YANAYIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, sözde Ermeni soykırım tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi alt komisyonunca kabul edilmesine de tepki gösterdi. Kalkan, "Sözde Ermeni tasarısının her sene Türkiyenin tepesinde bir Demokles'in Kılıcı gibi gösterilmesinden son derece rahatsızım. Türkiye'nin dış politikası 'komşularıyla sıfır uzlaşmazlık' üzerine kuruludur. Bütün komşularımızla olduğu gibi Ermenistan'la da barış içinde yaşamak istiyoruz. Barış için ciddi, önemli adımlar attık. Olumlu bir noktaya gelmiştik. ABD Temsilciler Meclisi Dış işleri komisyonunun aldığı karar hem haksız, hem apolitik bir karardır. Hem de Türkiye'nin komşularıyla barış sürecini baltalayan bir karardır. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu derler. Biz barıştan yanayız. Stratejik ortağımız ABD'nin Temsilciler meclisi bu barış ortamını baltalamaya çalışıyor. Bunun parlementodan döneceği kanaatindeyim" şeklinde tepkisini ifade etti.




14 years ago