|

Karakurt-Karateke yolu tamamlanndı

Honaz'a bağlı Karakurt-Karateke köy yolunun standartlarının yükseltilmesi amacıyla 2007 yılında başlatılan çalışmalarda 13,5 kilometrelik yolun 8,5 kilometrelik bölümünün yapımı tamamlandı.

İha
00:00 - 2/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 18:34 - 2/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Karakurt-Karateke yolu tamamlanndı
Karakurt-Karateke yolu tamamlanndı

Denizli'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Karakurt-Karateke köy yolunun standartlarının yükseltilmesi amacıyla 2007 yılında başlatılan çalışmalarda 13,5 kilometrelik yolun Karakurt ve Karateke arasında kalan 8,5 kilometrelik bölümünün yapımı tamamlandı.

KÖYDES projesi kapsamında sağlanan 2 milyon YTL'lik kaynakla İl Özel İdaresi tarafından tamamlanan yolun Karateke-Honaz arasında kalan 5 Km.lik bölümü de 2009 yılı içerisinde tamamlanacak. Yapımı süren yol Honaz'ı Denizli'ye bağlayan en kısa yol olması ve ekonomisi tarıma dayalı Honaz İlçesinin ve civarda bulunan köylerin Denizli'ye sebze ve meyve ihtiyacını önemli oranda karşılaması nedeniyle ulaşım giderlerinin azalmasında etkisi büyük olacak. Ayrıca Denizli Organize Sanayi Bölgesine giden alternatif yol olması bakımından da önemi büyük. Karakurt-Karateke arasındaki 8,5 kilometrelik yolun açılışı Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ve vatandaşların katılımı ile yapıldı. Açılış öncesi Vali Erkmen ve protokol üyeleri yolda incelemelerde bulundular. Ovacık köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen ve protokol üyeleri vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinlediler. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, yapılan yolun Honaz ile Denizli arasındaki mesafeyi kısaltması, Organize Sanayi Bölgesi ile Honaz arasındaki yolun yükünü azaltması bakımından ekonomik kazanç sağlarken, kazaların azalması bakımından da öneminin büyük olduğunu söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, yolun eski hali ile yeni hali arasında çok büyük bir fark olduğunu belirterek, "Bu yoldaki yapılan çalışma kazaları önemli oranda azaltacak. 2005 yılında başlayan KÖYDES projesi kapsamında Denizli'ye şu ana kadar 48 milyon YTL para gelmiştir. KÖYDES projesi Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden birisidir. Bu proje ile yolu olmayan, içme suyu olmayan köy kalmayacak. Birkaç istisna haricinde bu gerçekleştirildi. Bu yol yörenin ekonomik kalkınmasını hızlandırması açısından son derece önemli. Yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

16 yıl önce