|

Kayserigaz'dan 16 milyon dolarlık yatırım

Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, kentte 2008 yılı içerisinde dogalgaz altyapısı çalışmalarına 16 milyon dolar yatım yapacaklarını açıkladı. Tolga, kentin yüzde 98'ine doğalgaz ulaştığını kaydetti.

Ahmet Bolat
00:00 - 15/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 18:17 - 14/03/2008 Cuma
Yeni Şafak
Kayserigaz'dan 16 milyon dolarlık yatırım
Kayserigaz'dan 16 milyon dolarlık yatırım

Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 2007 çalışmaları ve 2008'deki hedefleri hakkında bilgi verdi. Kentte geçen yıl 11,8 milyon dolar yatırım yaparak abone sayısını yüzde 45 artırdıklarını hatırlatan Tola, Kayserigaz'ın bu yıl kent merkezinin doğalgaz altyapısına 16 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Firmalarının yıl içinde. 38 mahalleye doğal gaz hattı çekerek şehrin yüzde 98'ine doğal gaz ulaştırdıklarını ifade eden Tola, yıl içinde yapacakları yatırımla 58 kilometre çelik hat, 226 kilometre ana hat ve 96 kilometre servis hattı döşeyeceklerini bildirdi. Bu yıl, vatandaşların mayıs ayına kadar abone olmaları durumunda, doğal gaz hattı ulaşmayan mahallelere yaz aylarında doğal gaz ulaştıracaklarını belirten Tola, doğalgazın ekonomikliği, konforu ve çevre dostu olma özelliğini Kayseri'de yaygınlaştırmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi.


"ABONE SAYISI ARTTI"

Abone sayısında yüzde 45 artış sağladıklarını vurgulayan Tola, "Doğalgaz dağıtım hizmetlerini yerine getirirken teknolojinin tüm imkanlarından da yararlanıyoruz. Türkiye'nin en büyük firmalarının kullandığı kurumsal kaynak planlaması (SAP) sistemini kullanarak, hizmetlerimizi daha etkin planlayabiliyoruz. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi sistemimizde kullandığımız coğrafi bilgi sistemini vatandaşın kullanımına sunduk. Vatandaşımız, internet sitemizden önemli kuruluşlara, okullara, hatta nöbetçi eczanelere bile sanal haritadan ulaşabiliyorlar. 553 bina yöneticisine ve 20 bin konuta ulaşarak vatandaşımızı doğal gaz kullanımı konusunda bilinçlendirdik. Kayseri park Alışveriş Merkezi ile Talas ve Belsin'de tahsilat büroları açtık, ayrıca mobil vezneyi hizmete soktuk" diye konuştu. Doğalgaz kullanımının kentte yaygınlaştırmak için kampanyalar düzenlediklerini de hatırlatan Ahmet Hakan Tola, Kayserigaz'ın hedefinin, Kayseri'ye kazandıracak bir yaklaşımla hizmet etmek olduğunu kaydetti.


16 yıl önce