|

Kayseri'ye 21 milyar dolarlık inanılmaz teklif

GESİAD'ın davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Filipinler Manila şehri Valisi Herbert Bautista ve beraberindeki heyet, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti. Filipinler-Türk Ticaret Odası Başkanı Karabulut, "Filipinler'de yol, inşaat, serbest bölge ve havaalanları ile ilgili yatırım alanlarının yanı sıra 21 milyar dolarlık bütçesiyle 4 milyon konut projesi bulunuyor" dedi.

KAYSERİ (AA)
00:00 - 10/06/2012 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 10/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Kayseri'ye 21 milyar dolarlık inanılmaz teklif
Kayseri'ye 21 milyar dolarlık inanılmaz teklif

Filipinler-Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, bu ülkede yol, inşaat, serbest bölge, havaalanları ile ilgili yatırım alanları ile 4 milyon konut projesi olduğunu belirterek, 'Devlet, konut için 21 milyar dolar bütçe ayırdı. İnşaatla ilgilenen iş adamlarımız, TOKİ mantığıyla ev yapabilir. İş adamlarının bundan istifade edeceğini ümit ediyorum' dedi.

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Filipinler Manila şehri Valisi Herbert Bautista, Manila Meclisi Başkanı Jose Mario Don De Leon, Yatırım Ajansı Başkanı Paciano Casanova, Filipinler Odalar Birliği Başkanı Arnel Paciano Casanova ve İnşaat Konfederasyonu Başkan Vekili Rosemarie Basa ile Filipinler-Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

Yatırım Ajansı Başkanı Paciano Casanova, Türkiye'ye ilk kez geldiğini belirterek, işbirliğini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Casanova, 'Türkiye, tarihini, kültürünü bütün dünyayla paylaşan bir ülke. Türkiye'nin kültürünü de ülkemize davet ediyoruz. Türkiye, Asya ve Pasifik'in kapısında. Biz de ondan istifade etmek istiyoruz. Bir çok şeyi Türkiye ile paylaşabiliriz. Türkiye'den çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum' dedi.

TOKİ MANTIĞI UYGULANABİLİR

Filipinler-Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut da, iki ülke arasında 320 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu söyledi.

Filipinler'e özellikle inşaat alanında yatırım yapılabileceğini anlatan Karabulut, şunları kaydetti:

'Filipinler'de 1 milyar dolarlık yatırımımız var. Bu ülkede yol, inşaat, serbest bölge, havaalanları ile ilgili yatırım alanları var. 110 milyon nüfusun 30 milyonu evsiz. 4 milyon konut projesi var. Devlet, konut için 21 milyar dolar bütçe ayırdı. İnşaatla ilgilenen iş adamlarımız, TOKİ mantığıyla ev yapabilir. İş adamlarının bundan istifade edeceğini ümit ediyorum.'

Konuşmaların ardından Vali Bilici, Manila Valisi Herbert Bautista'ya el dokuması kilim, heyettekilere de kentin doğal güzelliklerini tanıtan kitap ve fotoğraf hediye etti.

12 yıl önce