|

Kocaeli 'estetik kent' oluyor

Kocaeli'yi temiz ve estetik görünümlü bir kent haline getirmek için çalışma yürüten Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Marshal Boya ile anlaştı. Marshal kent estetiği için boyaları ücretsiz verecek.

Davut Şahin
00:00 - 19/02/2008 Salı
Güncelleme: 10:07 - 19/02/2008 Salı
Yeni Şafak
Kocaeli 'estetik kent' oluyor
Kocaeli 'estetik kent' oluyor

Kentti sağlıklı yaşam koşullarına kavuşturmak ve görüntü kirliliğini gidermek için projeler hazırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanayicilerle işbirliği yapıyor. Yapılacak olan birliktelik için Dilovası'nda bulunan Marshal Boya Fabrikası'nı ziyaret eden İbrahim Karaosmanoğlu, Fabrika Genel Müdürü Feridun Uzunyol ve İnsan Kaynakları Müdürü Ali İşoğlu ile görüştü. Ziyaret sırasında Başkan Karaosmanoğlu'na, Kent Estetik Kurulu Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker ve Kent Estetik Kurulu üyeleri eşlik etti. Fabrikayı gezen Karaosmanoğlu, üniteler hakkında bilgi aldı. Karaosmanoğlu, fabrikanın düzen ve iş güvenliğini oldukça beğendi. Marshall Boya Fabrikası Genel Müdürü Feridun Uzunyol, projeleri ve fabrika hakkında Başkan Karaosmanoğlu'na bir sunum yaptı. Kadıköy ve Eminönü Belediyesi ile ortak proje ürettiklerini belirten Uzunyol, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmak, proje üretmek bizi mutlu eder. Sizlerin teşviki ile kent estetiğini sağlamak için projeler üretmeye başladık. Sizlerin başarılı çalışmaları bizi harekete geçirdi. Kent estetiği konusunda yapacağınız çalışmaya, 400 personelimizle, Mart ayında ücretsiz boya desteği sağlayacağız. Dilovası'nda yol kenarındaki evlerin dış boyalarını ücretsiz olarak yapıyoruz. Bizim için önemli olan, görsel kirliliği önlemektir" dedi.


DESTEK ARTMALI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent estetik çalışmalarına verilen bu destek nedeniyle Genel Müdür Feridun Uzunyol'a teşekkür etti. KO-MEK'te boyacılık kursu konusunda da ortak çalışma üretildiğine dikkat çeken Karaosmanoğlu, sanayici ile el ele vermenin yararlarını gördüklerini söyledi. Tem Otoyolu'nen çevresinin ağaçlandırmasına da yine sanayicilerden büyük destek aldıklarını hatırlatan Karaosmanoğlu, Gebze'nin Demirciler Köyü'nde bulunan Tarihi Konak, Dilovası Köprüsü ve Dilovası Tren İstasyonu'nun, estetiğe uygun olarak düzenleneceğini ifade etti. "Bu kent hepimizin" diyen Karaosmanoğlu, 3 yıl süreyle TEM Otoyolu kenarında sürecek olan ağaçlandırma çalışmaları sayesinde Kocaeli'nin çehresinin değişeceğini anlattı. Kocaeli'nde tüm tarihi yerlerin onarımı ve estetiği için projelerinin tamamlandığnı belirten Karaosmanoğlu, diğer sanayicilere de çağrıda bulunarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak envanterlemizi çıkarttık, sanayi kuruluşlarımızdan da destek bekliyoruz. Bu kenti yaşanabilecek güzel bir yer haline dönüştürdüğümüzde, cazibe merkezine kavuşmuş olacağız" şeklinde konuştu. Davet üzerine Marshall Genel Müdürü Feridun Uzunyol, bu çalışmaya fon ayırarak her türlü desteğe hazır olduklarını anlattı.


16 yıl önce