|

'Konya ve Fas ticaretini daha ileri taşımalıyız'

''Fas Ülke Tanıtımı ve Ticari İşbirliği Toplantısı''nda konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ''İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için Konya ve Fas arasında ticari işbirliğini daha ileri taşıma mecburiyetindeyiz.'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/12/2013 الجمعة
Güncelleme: 16:41 - 20/12/2013 الجمعة
Yeni Şafak
'Konya ve Fas ticaretini daha ileri taşımalıyız'
'Konya ve Fas ticaretini daha ileri taşımalıyız'

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından ''Fas Ülke Tanıtımı ve Ticari İşbirliği Toplantısı'' düzenlendi. Toplantı; Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad, Fas Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı ile Fas Kalkınma ve Yatırım Ajans yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ''İki ülke arasındaki 1,5 milyar dolar seviyelerinde seyreden ticaret hacminin yeterli olmadığı kanaatindeyiz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için Konya ve Fas arasında ticari işbirliğini daha ileri taşıma mecburiyetindeyiz.'' dedi. ''Konya ve Fas arasında işbirliğinin artması için oda olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmekteyiz.'' diyen Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Geçtiğimiz yıl Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası Başkanı Fouad Zıne Fılalı''nın başkanlığında Fas ticaret heyetini odamızda misafir ederek Konyalı işadamları ile ikili iş görüşmeleri organizasyonu düzenlemiştik. Aynı organizasyon kapsamında iki oda arasında ticari işbirliği anlaşması imzaladık. Fas''ın ticari başkenti Kazablanka''da düzenlenen Konyalı tarım makine imalatçılarının katıldığı B2B organizasyonu düzenledik. Organizasyonda Konya''dan 19 tarım makineleri firması Fas''lı firmalarla bir araya geldiği görüşmelerde 19 masada bin 862 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Konya olarak Fas''la ikili ilişkilerimizi artırma konusunda inanç ve kararlılığa sahibiz, bugün düzenlenen toplantının da ikili ilişkilerin geldiği noktayı artıracağına inanıyorum''

'SON DÖNEMDE İLİŞKİLER ARTTI'

Fas Büyükelçisi Lotfi Aouad da ''Türkiye ve Fas son dönemde siyasi ilişkilerini artırmıştır. Başbakan Recep Tayip Erdoğan''ın Fas ziyareti ikili ilişkilerin gelişmesi için önemli bir adım olmuştur. İlişkilerin gelişmesi ile Türkiye''nin önemli sanayi ve ticaret şehirleri ile işbirliği yapmak için çalışmalarımızı yürüttük. Konya ve Fas arasında ticari işbirliğinin artması için Konya Ticaret Odası''nın gerçekleştirdiği faaliyetleri memnuniyetle takip ettik. İki ülke arasında ilişkilere katkı sağladıklarından dolayı Konya Ticaret Odası''na teşekkür ediyorum." diye konuştu. Konya ekonomisine ilişkin izlenen sunumun Konya''nın ticaret ve sanayide geldiği noktayı gösterdiğine değinen Büyükelçi Aouad, "Sunumda Konya ekonomisinin gösterdiği başarılı çizgiyi gördük. İşbirliği yapılacak bir çok alan bulunmaktadır. Bu açıdan Konya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek için büyükelçilik olarak her türlü işbirliğine hazırız.'' ifadelerini kullandı.


٪d سنوات قبل