|

Kültür ve sanatta kadın önemli bir yere sahip

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Edebiyat, dil, kültür ve sanat alanlarında kadının önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Okudan, "Kadın her toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda önemli bir yere sahiptir. Her başarılı işin ve erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır" dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 28/04/2010 Çarşamba
Güncelleme: 17:32 - 28/04/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Kültür ve sanatta kadın önemli bir yere sahip
Kültür ve sanatta kadın önemli bir yere sahip

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı ev sahipliğinde gerçekleşen “3. Uluslararası Bir Bilim Kategorisi Olarak Kadın; Edebiyat, Dil, Kültür ve Sanat Çalışmalarında Kadın” sempozyumu başladı. Açılış törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr.Yaşar Kaltakçı ile yerli ve yabancı akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yerli ve yabancı 44 akademisyeni bir araya getiren sempozyumda Afganistan, Irak, Kazakistan, KKTC'den gerçekleşen katılımların yanı sıra Türkiye'den de ODTÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere 26 üniversiteden 64 bildiri sunulacak. Açılışta söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Edebiyat, dil, kültür ve sanat alanlarında kadının önemli bir yerinin olduğuna dikkat çekerek, "Kadın her toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda önemli bir yere sahiptir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de bunu çok iyi biliyordu ve Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden önce bizim kadınlarımız pek çok hakka sahip oldu. Bugün Türkiye'de kadın akademisyenlerimizin sayısı yüzde 40'lara ulaştı. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Şunu da unutmamak gerekir ki her başarılı işin ve erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır" diye konuştu.


ORGANİZASYONUN KONYA'DA OLMAISNDAN MUTLUYUZ

Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kültür ve sanat alanındaki çalışmalara her zaman destek verdiklerini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdür Mustafa Çıpan ise, “Böyle önemli bir organizasyonda yerli ve yabancı misafirlerimizi Konya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kurum olarak bu gibi çalışmalarda üniversitemizle her zaman işbirliği içerisinde olduk bundan sonra da bu işbirliğimiz devam edecek” dedi. Ardından Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Anatol Jagoda ve Dr. Sibel Jagoda çifti tarafından piyona-şan dinletisi gerçekleştirildi. Büyük beğeni toplayan dinletinin ardından Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı öğrencileri tarafından sunulan dans gösterisi ilgiyle izlendi. Yerli ve yabancı 44 akademisyeni bir araya getiren sempozyuma Afganistan, Irak, Kazakistan, KKTC'deki üniversitelerden de akademisyenler katılıyor. Bunun yanısıra Türkiye'den de ODTÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere 26 üniversiteden 64 bildiri sunulacak.

14 yıl önce