|

MÜSİAD Batman'dan yatırımcılara çağrı

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Kalkınma Bakanlığı'ndan yatırımları teşvik edici çalışmalar yapılmasını beklediklerini söyledi. Kenedileriyle iş yapmak isteyen yatırımcılar için alt yapılarının hazır olduğunu belirten Özdemir, yatırımcılara çağrıda bulundu.

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 19/08/2011 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 19/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
MÜSİAD Batman'dan yatırımcılara çağrı
MÜSİAD Batman'dan yatırımcılara çağrı

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Batman, TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt bölgesi) kalkınmada öncelikli iller arasında olduğunu söyledi. İlin aldığı teşvikler sayesinde yatırımda avantajlı bir il haline geldiğini dile getiren Özdemir, coğrafi bakımdan da Irak, Suriye, İran, Azerbaycan Gürcistan ve Nahcivan'a yakın olan Batman'ın bu ülkelere yönelik yapılacak ihracat açısından avantaj sağladığını vurguladı.

Özdemir, yatırım alanları konusunda şunları söyledi: "Toprak sanayi hammadde bulunabilirliği dikkate alınırsa bu alanlara yani çimento, alçı, seramik, tuğla sektörleri yatırım yapılabilir inşaat grubu sektörlerdir. Diğer yandan tarıma dayalı sanayi alanında sertifikalı tohum üretimi ve delintasyon fabrikası, hayvancılık çeşitleri, büyük küçükbaş Etçilik, sütçülük ve tavukçuluk alanlarında yatırım yapılması yatırımcısını üzmeyecek alanlardır. Turizm alanında halen ilimizde 5 yıldızlı bir otelin olmayışı bizlerin büyük eksikliklerindendir, bu alanda da yatırım ve yatırımcılara ihtiyaç olduğu gözlemlenmektedir"

Batman ilinin büyük ve müstakil bir müzeye sahip olma gereksinimini duyulduğuna da dikkat çeken Özdemir, bir bölge müzesine acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Özdemir, bunun gerekçesini şöyle açıkladı: "Hasankeyf başta olmak üzere, Dicle vadisi boyunca Siirt ve Şırnak illerimizin sınırları içinde Baraj gölü arasında kalacak olan 300 üzerinde ören yeri ve höyüklerin bir kısmında devam eden bir kısmı önümüzdeki yıllarda yapılacak olan arkeolojik kazılardan çıkacak tarihi kalıntılar Batman Müzesinde teşhir edilecektir. Adeta bir bölge müzesi niteliğinde faaliyet gösterecektir"


YATIRIM İÇİN BİRARAYA GELDİLER

MÜSİAD Batman şubesi olarak iki ayrı uzlaşma oluşturduklarına dikkat çeken Özdemir, ön çalışmalar bittiğinde bu konsensüsleri, konsorsiyumla sonuçlandırmayı planladıklarını söyledi. Özdemir, şunları söyledi: “İnşallah bu birlikteliklerle de ilimizde ortaklık kültürüne örnek teşkil edecek tamamen yeni kurumsal kimliğe sahip, kurumsal mantıkla yönetilerek, ileriye dönük örnek işletmeler olacaktır. Bunun yanında bizimle iş yapmak isteyen tüm dışarıdan gelecek yatırımcılarımızla iş yapmak, ortaklık yapmak için her türlü alt yapımız mevcuttur. Şehirde işsizliği azaltacak tek çözüm yolu her kes tarafından bilinen doğru zamanda, doğru yerde, doğru yatırımlarla olacaktır. Bu yatırımları teşvik edici özendirici hamleleri yapmak ise Kalkınma Bakanlığımızın uhdesindedir, bu konuda sizler aracılığı ile kendilerini Bakan Cevdet Yılmaz'ı en kısa zamanda, sorunların tartışılacağı bir panele katılmak üzere Batman'a davet ediyoruz"


YILDA 2 MİLYON TURİST BÖLGEYE GELİYOR

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir, yılda 2 milyon yeri ve yabancı turistin geldiği Hasankeyf'te onarım çalışmaları devam eden Zeynel Bey ve Osmanlı Hamamı'nın, Alevi, Şii ve Caferi mezhebinin inanç önderlerinden Caferi Tayyarın oğlu İmam Abdullah Türbesi'nin de bir an önce restore edilmesi gerektiğine işaret etti. Bölgenin inanç kültürü açısından çok önemli bir değere sahip olan Beşiri İlçesi'nin Ayrancı (Der Akira) köyü içinde yer alan Morkiryakus Manastırı'nın ilgisizlikten ve bakımsızlıktan büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Özdemir, "Kozluk'ta bulunan ve ismini çevresindeki kuş uçmaz kervan geçmez dağlarından alan Hazzo kalesi ve etrafının giderek harabeye döndüğü gözlenmektedir. Bu tarihi kalenin onarılması ve etrafındaki çirkin beton yapılaşmasının kentsel dönüşüm projesiyle bir an önce ciddi bir bütçe oluşturularak turizme açılmasını beklemekteyiz" diye konuştu.

13 yıl önce