|

'Mutlu etmek için evlenelim'

SAÜ Öğretim Üyesi Profesör Doktor Adam Hüdaverdi, 'Mutlu olmak için değil, mutlu etmek için evlenelim. Biz onu mutlu edersek o da bizi mutlu eder' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:05 - 17/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
'Mutlu etmek için evlenelim'
'Mutlu etmek için evlenelim'

Adapazarı Merkez Belediyesi tarafından sürdürülen toplum eğitimi kapsamında "Evlilik Okulu" semineri düzenlendi. Merkez Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan programa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Profesör Doktor Adam Hüdaverdi katıldı. Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli yaptığı açılış konuşmasında, evlilikte yaşanılan sorunların anlaşmazlıkları gidererek aşılabileceğine dikkat çekti. Dişli, boşanmaların önüne geçilmesinde eğitimin önemliliğini belirterek seminerlerin devam edeceğini de kaydetti.


Prof. Dr. Adam, verdiği seminerde, 'Mutlu olmak için değil, mutlu etmek için evlenelim. Biz onu mutlu edersek o da bizi mutlu eder' dedi. Türkiye'de evliliklerde hayatın paylaşılmadığını dile getiren Adam, evliliklerde aynı evin paylaşıldığını, fakat zamanla duygusuz olunduğunu belirterek şunları söyledi: 'Türk halkı çevresi (ne der) diye düşünerek kendisi gibi olamıyor. Evliliklerin ana sebebi mutlu olma isteğidir. Biz kendimiz olamıyoruz. 'Komşular, akrabalar ne der' diye düşünüyoruz. İçimizdeki çocuğu ortaya çıkaramıyoruz. Mutlu olmak istiyorsak çevremiz ne der düşüncesinden kurtulmamız gerekir.' Ebeveynlerin evlilikler üzerinde baskı oluşturduğunu kaydeden Adam, 'biz' bilincini yaşatan evliliklerin mutlu evlilikler olacağını söyledi. Adam, 'Hayat öyle bir şeydir ki, bazen yükünü siz, bazen başkası çeker. Aristo boşuna dememiş, 'mutlaka evleniniz. Eşiniz iyi çıkarsa mutlu olursunuz, kötü çıkarsa profesör olursunuz" diye' şeklinde konuştu. Seminerin sonunda Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli katılımcılara birer gül hediye etti.


17 yıl önce