|

Öğrenciler 4 duvardan kurtulacak

İlkadım'da 'Duvarsız Eğitime İlkadım' projesi kapsamında eğitim alan öğretmenler hayal ettikleri okulları kumsala çizdiler. Çocukları duvarların arasından alıp açık alanlarda eğitim verilmesinin daha yararlı olacağını ifade eden İsveç Linköpings Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kötting, "Çocuklarımızı açık alanlara çıkardığımızda herşeyi daha iyi anlayacaklardır'' dedi.

İha
00:00 - 8/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:23 - 8/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Öğrenciler 4 duvardan kurtulacak
Öğrenciler 4 duvardan kurtulacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ''Duvarsız Eğitime İlkadım'' projesi kapsamında eğitim öğren öğretmenler hayal ettikleri okulları deniz kenarında kumsala çizdiler. 1 Eylül'de başlayan ve 7 Eylül'de sona erecek olan projenin 3 gününde İlkadım ilçesinde görevli öğretmenler, OMÜ İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Elif Omca Çobanoğlu, İsveç Linköpings Üniversitesi''nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Anders Szczepanski ve Eva Kötting önderliğinde Atakum ilçesi Taflan bölgesi sahilindeki kumsalda hayal ettikleri okulları çizmeye çalıştılar. Kumsala gelen proje ekibi ilk olarak branş öğretmenler olarak gruplara ayrıldılar. Daha sonra gruplara ayrılan branş öğretmenleri nasıl bir okul yapacakları konusunda fikir birliği oluşturduktan sonra çevrede bulunan çalı, ıslak kum, çakıl taşları, deniz kabukları, poşet gibi materyaller toplayarak hayal ettikleri okulları yaptılar ve sonrasında yaptıkları okul hakkında İsveç Linköpings Üniversitesi''nde Öğretim Üyesi Doç.Dr. Anders Szczepanski ve Eva Kötting ile diğer branş öğretmenlerine bilgiler verdiler.

'BU PROJEYİ TÜRKİYE''YE YAYMAK İSTİYORUZ'

Bu projenin sadece Samsun''da kalmaması tüm Türkiye''ye yayılmasını isteyen Yrd.Doç.Dr. Elif Omca Çobanoğlu, ''Projede amacımız okul öncesi sınıf öğretmeni ya da ortaöğretim branşlarındaki bütün öğretmenlerin dersteki yapacakları şeyleri sınıf dışında nasıl yapabileceklerini göstermekti. İstedikleri ve hayal ettikleri okul bahçelerini nasıl yapabileceklerini ve inşa edebileceklerini görüyorlar. Bu çalışmanın devamı olarak da bütün Samsun''a yayılmak ya da tüm Türkiye''de bu tip eğitimleri devam ettirmek istiyoruz'' dedi.

'ÇOCUKLAR AÇIK ALANLARDA EĞİTİLMELİ'

Çocukları duvarların arasından alıp açık alanlarda eğitim verilmesinin daha yararlı olacağını ifade eden İsveç Linköpings Üniversitesi''nde Öğretim Üyesi Doç.Dr. Eva Kötting ise, ''Bu kadar istekli ve güzel çalışan öğretmenlerle birlikte çalışmak fantastik derecede harika. Buradaki öğreticilerin hepsi neyi, nasıl öğreteceklerini öğrenmeye dair çok hevesliler ve çok çalışkanlar. Günümüzde öğrencilerimiz sürekli ekranların karşısındalar. Öğrencilerimizi bu ekranlardan alıp, doğaya ve açık alana çıkarmamız gerekiyor. Çünkü çocuklarımız çok fazla bilgiye sahipler fakat ne yazık ki bu sahip oldukları bilgileri anlama durumuna geçemiyorlar. Çocuklarımızı kapalı alanlardan, duvarların içinden açık alanlara çıkarttığımızda çok daha etkili olacak herşeyi daha iyi anlayacaklardır'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce