|

Ordu'ya körfez ülkelerinin ilgisi artıyor

Vali Orhan DÜZGÜN,ilimizi bir turizm kenti yapmak amacıyla bir süredir yürütülen turizm amaçlı tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 18/01/2011 Salı
Güncelleme: 16:09 - 18/01/2011 Salı
Yeni Şafak
Ordu'ya körfez ülkelerinin ilgisi artıyor
Ordu'ya körfez ülkelerinin ilgisi artıyor

Geçtiğimiz ay İzmir'de düzenlenen “Travel Turkey” fuarına konuk il olarak katılmasıyla dikkat çeken Ordu standını ziyaret eden ve Körfez ülkelerinden Türkiye'ye en çok turist getiren firmalardan Pilot Turizm Acentesinin Türkiye Genel Müdürü Raed HAMZA ve Dubai Temsilcisi Anwar ALHAJAJ, incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen ile birlikte 3 gün boyunca Ordu'nun Akkuş ilçesini, Gölköy Ulugöl'ü, Ulubey Sayacabaşı'nı, Ünye Çınarsuyu'nu ve Çambaşı Yaylasını ile doğal ve tabiat güzelliklerine sahip yerlerini gezen Pilot Turizm Acentesinin Türkiye Genel Müdürü Raed Hamza ve Dubai Temsilcisi Anwar Alhajaj, Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Ordu'yla ilgili izlenimleri Vali Orhan Düzgün'le paylaşan Pilot Turizm Acentesinin Türkiye Genel Müdürü Raed Hamza, “Pilot Turizm Acentesi olarak Körfez ülkelerinde yılda yaklaşık 35 bin civarında Türkiye'ye turist getiriyoruz. Şu anda Körfez ülkelerinden Türkiye'ye en fazla turist gelmesini sağlayan turizm acentesiyiz. Karadeniz Bölgesine getirdiğimiz turistleri büyük çoğunlukla Trabzon Uzungöl'de konaklatıyoruz. Uzungöl'de artık yer bulamıyoruz ve sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye'ye getirdiğimiz Arap turistler, daha sakin ve doğayla baş başa olabilecekleri yerler istiyorlar. Köy hayatını yaşamak istiyorlar. Daha serin yerleri tercih ediyorlar. Bu sebeple onlar için Karadeniz Bölgesi çok cazip bir yer. Ancak, gelen turistleri rahat ettirebilecek, güzel hizmet veren tesisler gerekiyor. İyi hizmet, kaliteli hizmet verilmesi bizim getireceğimiz turistler için çok önemli. Yeterli tesisin yapılması halinde çok sayıda Arap turist Ordu'ya gelecektir. Bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi gerekir” diye konuştu.


TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN YOĞUN BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ

Ordu'nun turizmin parlayan bir yıldızı olduğunu söyleyen Düzgün, “Tüm doğal güzellikleri ve tabiat varlıklarını bünyesinde barındıran Ordu'da turizmin gelişmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz girişimler sonucu son 1,5 yıldır turizmin gelişmesi için gerekli olan konaklama tesisi, ulaşım ve tanıtım alanında önemli mesafeler alındı. İl Özel İdaresine ait 3 tane arazimizi turizm yatırımcılarına sunduk. Bunlarda 2 tanesine talipli çıktı. 1 tanesine 5 yıldız standartlarında bir otel inşaatı başladı ve hızla devam etmekte. 1 tanesi ise otel yapımı için hazırlıklarını sürdürüyor. Çambaşı yaylasında bulunan diğer arazimizi ise turizm yatırımcısı için yeniden ilana çıkardık. Ordulu işadamlarımızca da otel yatırımlarına başlandı ve onların da inşaatları hızla devam etmekte. 1-2 yıl içerisinde Ordu'daki kaliteli yatak kapasitesinde önemli oranda bir artış olacaktır. Diğer taraftan, ilimizde turistik öneme sahip yayla yollarında iyileştirme ve asfaltlama çalışmalarımız ise hızla sürüyor." dedi.


13 yıl önce