|

Pakistan'dan Kocaeli Belediyesi'ne teşekkür

Pakistan'da geçen yıl yaşanan depremin ardından bu ülkenin yardımına koşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür mesajları yağıyor.

Yeni Şafak/ Kocaeli
00:00 - 1/11/2006 Çarşamba
Güncelleme: 17:33 - 1/11/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Pakistan'dan Kocaeli Belediyesi'ne  teşekkür
Pakistan'dan Kocaeli Belediyesi'ne teşekkür

Depremin yıldönümünde Pakistanlı yetkililer yayınladıkları mesajlarda Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yardımları unutmadıklarını ortaya koydu. Azad Kaşmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Manzur Hüseyin Han, depremin yıldönümünde yayınladığı mesajda yıkılan üniversitelerini yeniden inşaa eden Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Mesaj, Pakistan'ın bütün önemli gazetelerinde yayınlanırken, bir örneği de Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği tarafından kayıt altına alındı. Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan teşekkürün bir nüshası Dışişleri Bakanlığı'na da gönderildi.


AKADEMİK HAYATA KATKI

"Depremi Hatırlama 8 ekim 2005" adlı yazısında Rektör Manzur Hüseyin Han, kardeş Türkiye'den bir belediyenin en kötü günlerinde yanlarına koştuğunu kaydetti. Prof Hüseyin Han, bir dönemler aynı acıyı yaşayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, söz konusu yardımla akademik hayatın ayağa kalkmasına büyük katkı sağladığını ifade etti.


Büyükşehir Belediyesinin, Pakistan'lı depremzedeler için yaptığı insani yardımlara Türk Dışişleri Bakanlığı da teşekkür etti. Bakanlık, özellikle depremin vurduğu Muzafferad şehrine yapılan gıda ve sağlık yardımlarının iki ülke kardeşliğini daha da kuvvetlendirdiğini dile getirirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu kente yaptığı üniversite sayesinde kardeş ülkede eğitimin aksamadan devam etmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

17 yıl önce