|

Rize'de akıllı kent projesi başlıyor

Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize, "Rize'de akıllı kent projesi bitmek üzere. Mart ayının sonunda proje hayata geçecektir. Akıllı kent projesi sayesinde bütün vatandaşlarımız tek bir sistemde Rize ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilecekler" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:59 - 15/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Rize'de akıllı kent projesi başlıyor
Rize'de akıllı kent projesi başlıyor

AK Parti Rize Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Divan Başkanlığını Rize Millet Vekili Nusret Bayraktar'ın yaptığı toplantıya; Rize Millet Vekili Hasan Karal, Rize AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yürütme Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Yapılan istişare toplantısında ağırlıklı olarak Rize ile ilgili sorunlara ve projelere değinildi. Açılış konuşmasını AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın yaptığı toplantı 5 saat sürdü. Ayar, "Bu toplantı bizim yönetimimiz içerisinde yaptığımız ilk yerel yönetimler danışma meclisidir. Bu toplantıların 3 ayda bir yapılması bizim teşkilatçılık kuralları gereği faydalı ve yararlı olacağı ve çalışmalarımıza olumlu katkı vereceği açıktır. Bu toplantımızın teşkilatımıza ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


KARAL: ÜZERİMİZE DÜŞEN DESTEĞİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

İl Başkanı Hikmet Ayar'dan sonra söz alan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize ile ilgili projeleri tek tek anlattı. Başkan Bakırcı, akıllı kent projesine (AKOS) değinerek, "Rize'de akıllı kent projesi bitmek üzere. Mart ayının sonunda proje hayata geçecektir. Akıllı kent projesi sayesinde bütün vatandaşlarımız tek bir sistemde Rize ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilecekler" dedi. Rize Merkez ile Dağbaşı hattında kurulacak olan teleferik projesine değinen Bakırcı, "Rize'ye Teleferik getirmeyi istiyoruz yalnız özellikle dağbaşındaki arazilerde kamulaştırma sorunlarımız var. 30 dönüm arazi kamulaştırıldı. Geriye kalan araziler üzerinde vatandaşlarımızla ikna çalışmalarımız halen sürmektedir" dedi. Rize İslam Paşa İstikameti sahil kısmında bulunan spor komplekslerinin neredeyse bittiğini ve hemen bu tesislerin yanında bulunan alana Trafik eğitim pisti yapmak istediklerini belirten Başkan Halil Bakırcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. Rize Milletvekili Hasan Karal da, "Yerel yönetimler il toplantımızın hayırlı bir istişareye dönüştürülerek başarılı bir şekilde netice vereceğine yürekten inanıyorum. Bu güzel projeleri gördükten sonra hepimizin hayal ettiği bir Rize gayretli çalışmalarımız sonucunda ortaya çıkacaktır. Bu konuda belediyemiz elinden geleni yapmaktadır ve bizlerde üzerimize düşen desteği vermeye çalışıyoruz. Bizlerde bu projelerin bir an önce hayata geçmesi için gayretle azimle çalışacağız" diye konuştu.


12 yıl önce