|

Seka Park tatil köyü gibi

Kocaeli Seka Park, sıcak hava nedeniyle hafta sonu insanların akınına uğradı. Mavi ile yeşilin buluştuğu parkta insanlar kent stresini atarken, yaz sıcağını aratmayan sıcak havada ailece piknik yapma fırsatı da buldu.

Davut Şahin
00:00 - 15/04/2008 Salı
Güncelleme: 18:34 - 15/04/2008 Salı
Yeni Şafak
Seka Park tatil köyü gibi
Seka Park tatil köyü gibi

Yıllarca yeşile hasret kalan ve çarpık yapılaşma ile sanayi sitelerinin arasında boğulan Kocaeli insanı, artık kent dışına çıkmadan ailece keyif yapabileceği yerlerin keyfini çıkarıyor. Büyükşehir Belediyesi, yıllarca insanlara kapalı kutu gibi yasak bölge olarak gösterilen Seka arazisinde kurduğu park sayesinde, yeşil ile maviyi buluşturdu. Bir tarafta deniz serinliği, diğer tarafta doğanın yeşil güzelliği Seka Park, insanların cazibe merkezi haline geldi. Cumartesi ve Pazar günleri sıcak hava fırsatını değerlendiren insanlar, ailece akın ettikleri Seka Park'ta piknik yapma fırsatı buldu.


ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Kent stresinden kurtulmak için araca bile gerek olmadan Seka Park'a ulaşabilen kent insanı, hem kendi dinlendi, hem de çocuklarını eğlendirme fırsatı buldu. Seka Park içinde piknik alanları kadar, spor tesisleri inşa edip, çocuk oyun gruplarını kuran Büyükşehir Belediyesi, bu sayede çocukları en büyük eğlence kaynağı ile buluşturdu. Aileleri dinlenirken, çocuklar parkta doyasıya eğlenme ve enerjilerini atma fırsatı buldu. Çocukların oyun grupları ve spor alanlarındaki eğlenceleri, parka ayrı bir canlılık kattı. Kocaeli gibi sanayi kentinin merkezinde Seka Park gibi bir dinlenme ve eğlence mekanı inşa eden Büyükşehir Belediyesi'nin bu örnek parkı, diğer il ve ilçe insanlarının da merakla uğrak yeri haline geldi. Evlenenler ve geziye çıkanlar, uğradıkları Seka Park'ta çektirdikleri hatıra fotoğraflarla, anılarını sonsuza kadar taşıma fırsatı buldu. Parkı ilk kez gezenler, karşılaştıkları güzellik sayesinde gözlerine inanamadı.


EN GÖZDE MEKAN: RÜZGAR TEPESİ

Kent merkezi ile Seka Park'ın oldukça yakın olması, insanları için en büyük cazibe. Yaya olarak 10 dakikada ulaştıkları Seka Park alanında, spor ve piknik yapma imkanı bulanlar, olta ile balık tutanlar, yeşil çimenlerin üzerine uzanıp, yemek yiyerek, piknik yapanlar, sıcak geçen hafta sonunu en iyi şekilde değerlendirme fırsatı da buldu. Seka Park içinde pikniği tercih eden ailelerin gözde mekanı ise, Rüzgar Tepesi oldu. Yoğun ilgi gören Seka Park, güneyin tatil köylerinden farksız bir hafta sonu yaşadı.


16 yıl önce