|

Server Gazi Tiflis'te dünya ikincisi oldu

Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te yapılan "3.Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı"nda Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Süleyman Dündar gümüş madalya aldı.

Yeni Şafak
00:00 - 26/05/2009 Salı
Güncelleme: 18:05 - 26/05/2009 Salı
Yeni Şafak
Server Gazi Tiflis'te dünya ikincisi oldu
Server Gazi Tiflis'te dünya ikincisi oldu

Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından 14-16 Mayıs 2009 tarihlerinde Tiflis'te yapılan "3.Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı (İYİPO-2009)"nda Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Süleyman Dündar Dünya İkincisi olarak Gümüş Madalya kazandı. 23 ülkeden 140 projenin yer aldığı İYİPO-2009'da birbirinden ilginç projeler yarıştı. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin annesi ve Gürcistan Black Sea Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Giuli Alasania'nin koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmaya, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanı, Black Sea Üniversitesi Rektörü, Gürcü bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, sanatçılar, akademisyenler, medya mensupları ve birçok davetli katıldı. Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Süleyman Dündar ödülünü Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanından aldı.


DENİZLİ'YE HEDİYE EDİYORUZ

Hazırlanan projede Güneş Enerjisi kullanılarak suyu elementlerine (hidrojen ve oksijen gazlarına) ayrıştırıp, tekrar kimyasal tepkimeye sokarak açığa çıkan enerjiyi kullanma amaçlanıyor. Proje Danışman Öğretmeni Atilla Yaşar: "Özellikle uluslar arası düzeyde yapılan proje yarışmalarında bizler ve öğrencilerimiz ayrı bir bakış açısı kazanıyoruz. Dünyanın değişik yerlerinden gelen birçok öğrenci ve kültürle tanışıyoruz. Bizler de kendi ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Özellikle Gürcistan halkının Türklere karşı olan ilgisi bizi çok sevindirdi. Aldığımız Gümüş Madalyayı Denizli'mize ve ülkemize hediye ediyoruz." dedi. Servergazi Liseleri Müdürü Zeki Göçer: "Her yıl birçok proje yarışmasına katılmaktayız. Geçen yıl aynı yarışmada Altın Madalya almıştık. Bu yıl Gümüş Madalya aldık. Öğrencimizi, danışman öğretmenimizi ve emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Servergazi Eğitim Kurumları olarak bir amacımız da, öğrencilerimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek donanımda yetiştirmektir." dedi.



15 yıl önce