|

Socrates-Comenius projesi ekibi Yalova'da

Avrupa Birliği'nin en önemli eğitim programlarından olan Socrates Programının eylem alanından biri olan Comenius projesi kapsamında öğrenim gören öğrenciler Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu'nu ziyaret etti.

Yeni Şafak
00:00 - 9/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 17:28 - 9/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Socrates-Comenius projesi ekibi Yalova'da
Socrates-Comenius projesi ekibi Yalova'da

Kültür ve eğitim etkileşimini sağlamlaştırmak için Yalova'da bulunan öğrenciler "Benzerliklerimiz ve farklılıklarımız" konu başlıklı çalışmalar yapacak.AB'ye Uyum Projesi kapsamında bu yıl üçüncüsü sürdürülen Socrates-Comenius programı çerçevesinde 7 öğrenci ve 4 öğretmen ile Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda çalışma yapacak grup bu kapsamda Yalova'nın çeşitli yerlerini de gezecek.

Daha önce İngiltere, Polonya, Macaristan ve Hollanda gibi ülkelerden programa katılım gösteren grup gezdikleri diğer ülkeler gibi Türkiye'den de farklı tecrübeler edinmek amacını taşıyor. Daha önce Polonya, İngiltere ve Macaristan ayağında bulunan grup projenin dördüncü ayağı olan Türkiye'de yapacakları gezide Yalova gibi güzel bir kentte olmaktan da duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yalova'da ilk ziyaretlerini gerçekleştirmek için Yalova Belediyesini tercih eden öğrencilere teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Barbaros H.Binicioğlu öğrencilerle sohbet etti. Makam ziyareti esnasında Yalova'nın gezilecek yerleri hakkında da bilgi veren Başkan Binicioğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından tüm ekip Ata mirası Yürüyen Köşk'ü ziyaret etti.Socrates programının eylem alanından biri olan Comenius Üniversite öncesi Okul eğitimini kapsıyor. Program, tüm eğitim düzeylerinde Avrupa boyutunda eğitimi güçlendirmek, katılımcı ülkeler arasında işbirliği ve hareketliliği desteklemek, yenilikleri teşvik ederek eğitim kalitesini artırmak ve eğitimin içinde yer alan tüm kurumlara fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor.


16 yıl önce