|

T.C. KONYA

.
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:18 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
T.C. KONYA
T.C. KONYA

T.C. KONYA

8. İCRA DAİRESİ

2014/7958 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Konya İli, Karatay İlçesi, Keykubat Mahallesi, 19388 Ada, 6 Parsel, 4 Cilt, 311 Sayfada Kayıtlı bulunan M 29 a 11 a 2 a pafta, 15/660 Arsa Paylı 2.951,18 m2 Yüzölçümlü İki Adet Betonarme Kargir 9 katlı Apartman ve Arsası vasıflı ana taşınmaz üzerinde kurulu bulunan 7. Kat B Giriş 29 Bağımsız Bölüm Nolu Dubleks Mesken. Kuzcydoğu-Kuzeybatı cepheli dubleks dairedir. Dairenin normal katında antre, salon, üç oda, mutfak, lavabo, tuvalet, bir adet balkon, çatı katında ise iki oda, lavabo banyo bulunmaktadır. Normal katın brüt alanı yaklaşık 131 m2 dir. Giriş kapısı çelik, iç kapılar paneldir. Pencereler PVC doğrama olup mermer denizlik vardır. İç duvar yüzeyleri harç sıvalı, saten boyalıdır. Tavanlar alçı kartonpiyer ve alçı süslüdür. Salon ve oda tabanlarına laminant, sulu kısımların tabanı seramik döşenmiştir. Mutfakta mermer tezgah ile tezgah alt ve üst dolapları vardır. Banyo, tuvalet iç duvar yüzeyleri tavana kadar fayans kaplıdır. Banyoda duşakabin, klozet ve lavabo bulunmaktadır. Balkon katlanırcamla kapatılmıştır. Dubleks evin toplam brüt inşaat alanı yaklaşık 209 m2, net inşaat alanı ise 177 m2 dir. Elektrik ve su tesisatı vardır. Dairenin ısınma sistemi kaloriferlidir. Dairenindc üzerinde bulunduğu ana yapı çift asansörlü olup bodrum katı, zemin katı, yedi adet normal katı ve çatı katı vardır. Zemin katta bir adet dükkan, yedi normal katta dörder daireden yirmi sekiz adet daire bulunmaktadır. Giriş kapısı alüminyum doğramadır. Giriş tabanına mermer döşenmiştir. Merdiven basamakları ve sahanlıklar mermer olup alüminyum korkuluk vardır.

Adresi : Karatay İlçesi, Keykubat Mahallesi, Fetih ve Karakayış Caddeleri, Yarma Sokağa Cepheli, Yusa Sitesi, B Blok No: 3/26 KONYA

Yüzölçümü :2.951,18m2

Arsa Payı : 15/660

imar Durumu :Parsel sekiz kat ticaret sahasındadır. Mevcut yapı imar durumuna uymaktadır. Ayrıntısı dosyada görülebilir.

Kıymeti :200.000,00 TL

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler :Tapu Kaydında Görülebilir.

1. Satış Günü : 12/11/2014 günü 14:10 - 14:15 arası

2. Satış Günü : 10/12/2014 günü 14:10 - 14:15 arası

Satış Yeri :Yeni Adalet Sarayı A Blok Zemin Katta Bulunan Mezat Salonu/KONYA

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Konya İli, Selçuklu İlçesi, Dumlupınar Mah., 14000 Ada, 1 Parsel, 111 Cilt, 11324 Sayfada Kayıtlı bulunan 24 M IV Pafta, 1/52 Arsa Paylı, 3.284,00 m2 yüzölçümlü Karkas Apartman vasıflı ana taşınmaz üzerinde kurulu bulunan Bl Blok 3. Kat 15 Bağımsız Bölüm Nolu Mesken. Yaklaşık doğu-batı cepheli dairedir. Daire; antre, salon, iki oda, banyo, tuvalet, mutfak ve holden ibarettir. İki adet balkon vardır. Brüt inşaat alanı 114,0 m2, net inşaat alanı 96 m2 civarındadır. Salon ve oda tabanlarına taban tahtası çakılmıştır. Sulu kısımların tabanına seramik döşenmiştir. Giriş kapısı çelik, diğer doğramalar ahşap, yağlıboyalıdır. Pencerelerde yerinde dökme mozaik denizlik vardır. İç duvar yüzeyleri harç sıvalı, plastik boyalıdır. Tavanlar ahşap kartonpiycrlidir. Mutfakta mermer tezgah ile tezgah üst ve alt dolapları vardır. Tezgah alnı iki sıra fayans kaplıdır. Banyo, tuvalet iç duvar yüzeyleri tavana kadar fayans kaplıdır. Kalorifer petekleri dökümdür. Antrede ahşap vestiyer mevcuttur. Kapı eşiklerine mermer konulmuştur. Elektrik ve su tesisatı vardır. Dairenin ısınma sistemi kaloriferlidir. Taşınmazında üzerinde bulunduğu B1 bloğun bodrum katı, zemin katı ve dört adet normal katı vardır. Zemin kat ve her normal katta iki adet daire vardır. B 1 blok üzerinde 2 giriş x 2 daire x 5 kat = 20 adet daire bulunmaktadır. Apartman giriş kapısı profil doğramadır. Giriş tabanı yerinde dökme mozaiktir. Merdiven basamakları ve sahanlıklar yerinde dökme mozaik olup profil korkuluk vardır. Merdiven evi iç duvar yüzeyleri harç sıvalı, boyalıdır. Ana yapının dış duvar yüzeyleri eteklerde serpme sıva üzeri kaleterasit sıvalıdır. Tretuar betonu dökülmüştür. Parselin çevresinde ihata duvar yapılmıştır. Sokaktan giriş kapısı profildir. Bahçe düzenlemesi yapılmış ağaçlar dikilmiştir.

Adresi : Selçuklu İlçesi, Binkonutlar Mahallesi, Safahat ve Eyüp Sultan Caddeleri, Raziye Sokağa Cepheli, Büyük Ufuk Sitesi, Bl Blok, 2. Giriş, No: 2/7 KONYA

Yüzölçümü :3.284,00m2

Arsa Payı : 1/52

imar Durumu :Parsel imar planında beş katlı ve sekiz katlı mesken sahasına isabet etmektedir. Ayrıntısı dosyada görülebilir.

Kıymeti :115.000,00 TL

KDV Oranı :%1

Kaydındaki Şerhler :Tapu Kaydında Görülebilir.

1. Satış Günü : 12/11/2014 günü 14:20 - 14:25 arası

2. Satış Günü : 10/12/2014 günü 14:20 - 14:25 arası

Satış Yeri : Yeni Adalet Sarayı A Blok Zemin Katta Bulunan Mezat Salonu/KONYA

Satış şartları:

1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü

maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve mündcrecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/7958 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

B:58201 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr''de

10 yıl önce