|

TOBB Yap-İşlet-Devret ile Kapukule'yi modernleştirecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kapıkule Sınır Kapısı'nı Yap-İşlet-Devret modeliyle modern bir hale getirecek. Protokol, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Devlet Bakanı Tüzmen'in katılımlarıyla 27 Ağustos 2007 tarihinde Kapıkule Gümrük Tesislerinde gerçekleştirilecek.

Cihan
00:00 - 25/08/2007 Cumartesi
Güncelleme: 16:36 - 25/08/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
TOBB Yap-İşlet-Devret ile Kapukule'yi modernleştir
TOBB Yap-İşlet-Devret ile Kapukule'yi modernleştir

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük ve en önemli kara sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı, Yap-İşlet-Devret modeliyle yeniden yapılandırılacak.

Kapıkule'nin modernizasyonuna ilişkin protokol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımlarıyla 27 Ağustos 2007 tarihinde Kapıkule Gümrük Tesislerinde gerçekleştirilecek.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ihracatın yüzde 53'ü, dış ticaret hacminin ise yüzde 40'ının kara sınır kapıları kullanılarak gerçekleştirildiğini söyledi. Ülke ekonomisinde bu denli önemli bir yere sahip olan kara sınır kapılarının modernizasyonu projesinin gerçekleştirilmesinin uzun yıllar gündemde kaldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, kamu kaynaklarının yetersizliği nedeniyle sınır kapılarının modernizasyonunun 3996 sayılı kanun çerçevesinde, bu kapıların kamu hizmeti açısından taşıdığı hassasiyetler de göz önüne alınarak, kamu tüzel kişiliğine haiz bir kurum tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilmesine karar verildiğini bildirdi.

TOBB olarak Türkiye'nin en büyük ve en önemli kara sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı'nın Yap-İşlet-Devret modeliyle modernizasyonuna yapılacak olan katkı nedeniyle mutluluk duyduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan modernizasyon projesinin amaçlarını da şöyle özetledi: "Trafik akışının rahatlatılması ve hızlandırılması, Bürokrasinin azaltılması, işlemlerin hızlandırılması, Uluslar arası standartlarda hizmet sunulması, Tüm işlemlerde en son teknolojilerin kullanılması, Fonksiyonel ve modern mimari, Konforlu ve etkin ticari alanlar oluşturulması, Kamu görevlilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, Sınır kapılarının imajının değiştirilmesi ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak. "


17 yıl önce