|

TRABZON-ACARİSTAN SANAYİ ODALARI'NIN İŞBİRLİĞİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası ile Batum'da bir araya geldi.İki komşu ülkenin, kardeş bölgelerinin ticaret ve sanayi odaları yapılan toplantının ardından işbirliğini geliştirmeye yönelik mesajlar verdiler.

Kamil Anahar
00:00 - 16/10/2009 Cuma
Güncelleme: 16:59 - 16/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
TRABZON-ACARİSTAN  SANAYİ ODALARI'NIN  İŞBİRLİĞİ
TRABZON-ACARİSTAN SANAYİ ODALARI'NIN İŞBİRLİĞİ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısaliholu Başkanlığındaki heyet, bir günlük program kapsamında, Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Maliye Bakanı Vazha Bolkvadze, Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Gabaidze ile yapılan toplantılarda karşılıklı beklentiler ifade edildi.

Kemalpaşa'da kurulan ticaret ve Pazar yerlerinde sınır ötesi alış verişlere kolaylık gösterilmesi istendi. Batum-Hopa Demiryolu Projesi için destek konusu gündeme getirildi.Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Acaristan Özerk Bölgesi'nden iş adamları ve hükümet düzeyinde yetkililerin yakın zamanda Trabzon'da ağırlanacağını bildirdi. İş adamları ile iş görüşmelerinin organize edileceğini duyurdu. Bu girişimin bölgedeki işletmelerin Gürcistan pazarında bağlantılarının geliştirilmesi ve ihracatın artması yanında, Gürcistan ekonomisinin de geliştirilmesine katkı vereceğini vurguladı.Bakan Vazha Bolkvadze, konu hakkında yaptığı açıklamada, bu uygulamanın ise mevcut yasalarda bulunduğunu, bir kişinin ayda bin Larilik değişik cinslerden gümrüksüz alış veriş hakkı olduğunu belirti. Diğer taraftan Batum-Hopa demiryolu projesinin desteklenmesi konusunda bakanla yapılan görüşmede, bu konuda hazırlanacak projelerde gerekli desteği vereceklerini ve gerekli çalışmanın yapılacağını iletti. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Rize Tic. San. Odası yöneticileri, Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel, Hopa TSO Başkanı Engin Koyuncu, Trabzon TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Sağlam, İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, M. Zihni Serdar, O. Selahattin Bektaş, Murat İskender, Mustafa Albayrak ve Genel Sekreter Hakan Gürhan'dan oluşan heyet Gürcistan'da inceleme ve görüşmelerde bulundu.


15 yıl önce