|

Trabzon'a aşık bir japon

Aikido'yu tanıtmak için 2005 yılında geldiği Trabzon'dan kopamayan Hirotaka Takebayashi, Trabzon'u çok sevdi. Görev süresinin iki yıl olmasına rağmen 5 yıldır Trabzon'da sporculara gönüllü olarak Aikido hocalığı yapan Hirotaka, 'Burası benim ikinci memleketim' diye konuştu.

Kamil Anahar
00:00 - 4/12/2010 Cumartesi
Güncelleme: 17:33 - 4/12/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzon'a aşık bir japon
Trabzon'a aşık bir japon

Japonya'nın Hokkaido kentinden 2005 yılında Aikido'yu tanıtmak için JICA(Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı) tarafından görevlendirilerek Trabzon'a gelen Hirotaka Takebayashi (45) Trabzon'dan kopamıyor. Takebayashi, 5 yıldır Trabzonlu sporculara gönüllü olarak Aikido öğretiyor. Sporculardan hiçbir ücret talep etmeyen yılın 6 ayını Trabzon'da geçiriyor. Aynı zamanda mühendis, shiatsu (Japon masajı) ve akupunktur uzmanı olan Hirotaka bu süre içerisinde Türkçeyi de öğrendi. Trabzon'un Japonya'ya çok benzediğini söyleyen tecrübeli hoca, 'Buranın doğası Japonya'dan farksız, hatta daha güzel. Öğrencilerimi çok seviyorum onlar benim ailem ve onlardan kopamıyorum' diye konuştu.Trabzon'u Japonya'ya tercih eden Hirotaka Türk vatandaşı olmak istediğini belirterek, 'Sürekli ülkeler arası gidip gelmek yorucu. Hayatımın geri kalanını Trabzon'da geçirmek isterim. Bunun için Türk vatandaşı bile olabilirim. Burası benim ikinci memleketim.' ifadelerini kullandı.

Trabzon'u ikinci memleketi olarak gördüğünü söyleyen Hirotaka, Trabzon ile öyle bütünleşmiş ki meşhur 'suşi' yemeğini hamsiye tercih ediyor. 'Hamsiyi suşiden daha çok seviyorum' diyen Hirotaka, 'Hemen her gün hamsi yiyorum ve en çok ızgarasını seviyorum. Türklerin çok özel ve lezzetli yemekleri var. Sırf bu bile burada kalmak için bir sebep' diye konuştu. Japonya'daki ailesi ve arkadaşlarına Trabzon'dan övgüyle bahsettiğini söyleyen Hirotaka, 'Onları sürekli buraya davet ediyorum. Gelip görseler onlarda vazgeçemeyecekler. O yüzden gelmiyorlar' dedi.


TRABZONLU KADINLA EVLENMEK İSTİYORUM

Tecrübeli hoca işine o kadar odaklanmış ki bu süre içerisinde evlenmeye vakit bulamamış. Hayatını bekar olarak sürdüren Hirotaka, artık yalnızlıktan sıkıldığını ifade ederek, evlenmek istediğini söyledi. Trabzonlu kadınların çalışkan olmalarından çok etkilendiğini söyleyen Hirotaka, 'Trabzonlu bir kadınla evlenmek ve hayatımın geri kalanını burada geçirmek isterim. Burada bir aile kurmayı çok istiyorum' ifadelerini kullandı. Öte yandan Japonya'da futbolla pek ilgilenmediğini ancak buraya gelince futbola olan ilgisinin arttığını belirten Hirotaka, 'Burada futbol sevgisi bambaşka. Etkilenmemek mümkün değil. Elimden geldiğince Trabzonspor maçlarını izlemeye çalışıyorum ve Trabzonspor'u destekliyorum. Bende artık Trabzonsporluyum' dedi.


13 yıl önce