|

Türk-Yunan ilişkileri artık daha hızlı ilerliyor

JEWEX 2010 kapsamında İzmir'e gelen Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos iki ülke arasındaki ilişkilerde 'siga siga' (yavaş yavaş) döneminin sona erdiğini söyledi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş 2. yılını dolduran Jewex'in sektörün önemli buluşma alanlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Yeni Şafak
00:00 - 11/02/2010 Perşembe
Güncelleme: 18:28 - 11/02/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Türk-Yunan ilişkileri artık daha hızlı ilerliyor
Türk-Yunan ilişkileri artık daha hızlı ilerliyor

Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos ve beraberindeki 20 işadamı Jewex Mücevher Altın Gümüş Takı Saat Fuarı'nı ziyaret etti. Fuar alanında İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile buluşan Koutsikos, fuara katılan firmaları gezerek bilgi aldı. Kuyumcular Odası Başkanı Mevlüt Özer'e ait Bahadık Kuyumculuk standında basın mensuplarına açıklamada bulunan Koutsikos ve Demirtaş, iki ülke arasındaki ilişkilerde 'siga siga(yavaş yavaş) döneminin sona erdiğini belirterek, 'İlişkilerde grigora(hızlı hızlı) dönemi başladı' diye konuştu.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş 2. yılını dolduran Jewex'in sektörün önemli buluşma alanlarından biri haline geldiğini söyledi. Yunanlı işadamlarını İzmir'e davet ederek fuara katılımını sağladıklarını belirten Demirtaş, bu tip ikili diyaloglar ile birlikte iş dünyası arasında artan alışverişin Türkiye ve Yuninastan'ın daha da yakınlaşmasını sağladığına dikkat çekti.


VİZELER KALKMALI

Demiraş, "Yunanistan en yakın komşumu. Ekonomik işbirliğini hızla geliştirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bu konuda İTO olarak büyük mesafa alınmasını sağladık. Umut ediyoruz ki komşularla sıfır problem çalışmaları doğrultusunda iki ülke arasındaki Ege denizi, Kıbrıs ve Ruhban Okulu meselesi çözülecek. Bu sayede iki komşu ülke daha da yakınlaşacaktır. Bugünden itibaren siga siga dönemi bitti. hızlı ilişki dönemi başladı. bu ilişkileri daha da kuvvetlendirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu. Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliğini sürdüreceklerini vurguladı. Bu ilişkilerin gelişiminde Yunanistan'ın Türklere uyguladığı vizelerin bazı alanlarda kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Koutsikos, "1999'da 700 milyon dolar olan ticaret hacmi 3.5 milyar dolara yükseldi. Bu yıldan itibaren daha da iyi olacak. Bunun için özelilkle iş adamları ve diğer bazı profesyonel gruplarda Yunanistan'ın uyguladığı vizenin kaldırılması yerined olacaktır" dedi. Koutsikos iki ülke işadamlarının işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve Jewex Fuarı'nda da önemli işbirliği imkanları yakalandığını sözlerine ekledi. Demirtaş ve Koutsikos basın açıklamasının ardından standları gezerek katılımcılardan bilgi aldı. İkili, Somaltın firmasının altından imal ettiği Saat Kulesi ile birlikte objektiflere poz verdi.


14 yıl önce