|

Türkiye'nin yükünü Konya çekiyor

Seçkinsan Dingil Sanayi ortaklarından Fahri Beserek, Konya sanayisinin dingil üretimi konusunda uluslararası standartlara göre hızla geliştiğini söyledi. Beserek, "Konya, adeta Türkiye'nin yükünü çekmektedir." dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 24/05/2009 Pazar
Güncelleme: 18:35 - 24/05/2009 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye'nin yükünü Konya çekiyor
Türkiye'nin yükünü Konya çekiyor

Tarımda Türkiye'nin merkezi konumunda olan Konya, ağır vasıta yedek parça üretiminde de Türkiye'nin merkez şehri olarak dikkat çekiyor. Konya'da uluslararası standartlarda kamyon ve treyler dingili, damper silindiri, teleskopik lift ve kamyonlarda kullanılan dingil kaldırma aleti üretimi yapan Seçkinsan Dingil Sanayi ortakları Fahri Beserek ve Seyfettin Ertürk, dingil sanayisinde Konya'nın merkez olduğunu söylediler. Dingil ve damper silindiri üretiminde Konya'nın bir numara olduğunu söyleyen Fahri Beserek, "Türkiye'de treyler imalatı yapan bütün şirketler dingil ve damper silindiri ihtiyaçlarını Konya'dan temin etmektedir. Bu konuda Konya sanayisi her geçen yıl kendini uluslararası standartlara göre daha hızlı geliştirmiş ve Türkiye'de lider olmuştur. Özellikle yük taşımacılığında büyük öneme sahip olan dingil ve damper sektöründe Konya, adeta Türkiye'nin yükünü çekmektedir.Konya'da sektör temsilcileri olarak ihracat ağımızı sürekli geliştirerek, yeni pazarlara açılıyoruz. Seçkinsan olarak sektörde üçüncü büyük firmayız." dedi.


ORTADOĞU VE AFRİKA'YA İHRAÇ EDİYORUZ

Seçkinsan olarak sektörlerinde gelişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve kurumsal yapıya çok önem verdiklerinin altını çizen Beserek, "Ürünlerimiz her ülkenin şartlarına uygun ürünlerdir. AB'nin çıkardığı son yasalara göre de ürünlerimizi üretmekteyiz. Firmamızı daha ileriye götürmek adına da ar-ge çalışmalarına önem vermekteyiz. Teknik ekibimizle beraber, kurumsal bir yapı oluşturmak adına da hızlı bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu.

Yurt dışından ciddi bir dingil talebinin olduğuna dikkat çeken Fahri Beserek, özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkelerine önemli oranda ürün ihraç ettiklerini kaydetti.


AVRUPA STANDARTLARINI YAKALADIK

Beserek, "Kriz nedeniyle ulusal pazarda oluşan talep daralması ve tahsilâtlarda yaşanan zorluklar nedeniyle uluslararası pazarlara daha çok önem vermeye başladık. Ekibimizle yaptığımız toplantılar sonucu, yurt dışı pazarımızı genişletme kararı aldık ve özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ağırlık verdik. Katıldığımız fuarlar ile ürünlerimizi ve kalitemizi tanıttık. Ürünlerimiz yurt dışında büyük ilgi gördü. Bu bölgelerdeki ülkelere şimdi önemli ölçüde ihracat yapıyoruz. Artık şirket olarak krizlere karşı bütün tedbirlerimiz hazır. Hem ürünlerimizle hem de kurumsal yapımızla olarak Avrupa standartlarını yakaladık" şeklinde konuştu.

Ayrıca Fahri Beserek, ihracatlarda uygulanan vergi oranlarının düşürülerek, kriz yüzünden zor durumda olan firmalara devletin yardım etmesi gerektiğini söyledi.



15 yıl önce