|

'Dünya ülkeleri Gazze'ye yardım etmeli'

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Seyyid Mahdi Mostafavi, "Bütün dünya ülkelerinin tıpkı Türkiye gibi Gazze halkına yardım etmesi lazım. Güçlü ülkeler Gazze'de yaşananları görüyor ve bir şey yapmıyor. Bunu da tarih yazıyor." dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/05/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:08 - 27/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
'Dünya ülkeleri Gazze'ye yardım etmeli'
'Dünya ülkeleri Gazze'ye yardım etmeli'

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Konya'ya gelen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İslam Kültür ve İletişim Kurumu Başkanı Seyyid Mahdi Mostafavi ile beraberindeki heyet, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Yaptıkları geziyle iki ülke arasındaki kültür bağlarını geliştirmek istediklerini belirten Mostafavi, bu bağlamda Konya'nın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Vali Aydın Nezih Doğan ise her iki ülke arasındaki kültür bağının Hz. Mevlana ve Şems-i Tebrizi gibi çok önemli iki isim etrafında toplandığını dile getirerek, bu iki isim çerçevesinde kültürel bağların daha da güçleneceğine inandığını ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Doğan, ziyaretlerinden dolayı Mostafavi'ye cam bir tablo hediye etti.

Ziyaret sonunda bir gazetecinin Filistin'de yaşananlarla ilgili sorusuna ise Mostafavi, "Mazlum Gazze halkının yaşadığı sıkıntıyı bütün dünya izlemekte ancak bir şey yapmamaktadır. Bütün dünya ülkelerinin tıpkı Türkiye gibi Gazze halkına yardım etmesi lazım. Güçlü ülkeler Gazze'de yaşananları görüyor ve bir şey yapmıyor. Bunu da tarih yazıyor" şeklinde konuştu.


NÜKLEER BOMBA YAPMAK
ŞER'İ HÜKÜMLERİMİZE GÖRE HARAM

Bir gazetecinin İran'ın uranyum takası konusu ve Amerika'nın bu takasa sıcak bakmaması ile ilgili sorusuna Mostafavi, "İran, Türkiye ve Brezilya'nın katıldığı bu anlaşma, dünya ülkelerinin bizim barışçıl nükleer faaliyetlerimizin yanında olduğunun bir göstergesidir. Ayrıca nükleer silah yapıp başka bir ülkede kullanan bir ülkenin bize karşı görüşleri bizim için hiçbir önem arz etmiyor. Bizim için önemli olan uluslararası anlaşmalar ve kurallardır. Nükleer bomba yapmak hem bizim siyasi stratejimizde yeri olmayan bir şeydir, hem de şer'i hükümlerimize göre haramdır. Ayrıca Ayetullah Hamaney hazretleri bu konuyla ilgili bir fetva yayınlamıştır. Talebimiz, elinde nükleer silah bulunduran ülkelerin bunları yok etmesidir. Bu konuda elinde nükleer silah bulunduran ve saklayan İsrail'in önünü kesmemiz ve bu faaliyetlerinin önüne geçmemiz gerekir" dedi.




14 yıl önce