|

Ürdün'le ticaret hacmi artacak

Trabzonlu işadamlarıyla bir araya gelen Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Amer Al Hadidi, Türkiye ile yapılan Serbest Ticaret Anlaşması ile önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ticaret hacminin artacağını beklediklerini söyledi.

Kamil Anahar
00:00 - 10/03/2010 Çarşamba
Güncelleme: 15:47 - 10/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Ürdün'le ticaret hacmi artacak
Ürdün'le ticaret hacmi artacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde Ürdün'de ticari ve ekonomik görüşmelerde bulunan Trabzon işadamları heyeti Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Amer Al Hadidi ile bir araya geldi. Ziyarete, Türkiye'nin Ürdün Büyükelçisi Ali Köprülü, Ticari Ateşesi Hüseyin Demir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Çoşkun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, ABİGEM Direktörü Yunus Emre Katrancı, ABİGEM İş Geliştirme Müdürü Ali Rıza Kul katıldı.Trabzon işadamları heyetine büyük ilgi gösteren Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmer Al Hadidi Türkiye ile Ürdün arasında tarihi bağların ve ticari yakınlık bulunduğunu ifade etti. Bakan Hadidi, Türkiye ile yapılan Serbest Ticaret Anlaşması ile önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ticaret hacminin artacağını beklediklerini dile getirdi. Türk işadamlarının Ürdün'de yapacağı ticari faaliyetlerinde sonuna kadar destek olacaklarını ve ürünlerde bürokratik engellerin kaldırılacağını kaydetti.


HACISALİHOĞLU: ÖNÜMÜZÜ AÇIN

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Ürdün'de Trabzon işadamları heyetine gösterilen yakın ilgi ve dostluktan ötürü Bakan Hadidi'ye teşekkür etti. Türkiye ve Ürdün arasındaki ticaret hacminin ancak işadamlarının gayretiyle arttırılabileceğini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Ülkelerimiz arasında ticaretin artması için işadamlarının önünün açan çalışmalara ağırlık verilmelidir. Serbest Ticaret Anlaşması'nın bu yönde atılan çok büyük bir adımdır. Bu anlaşma ile Türkiye ile Ürdün arasında yeniden ticari ve tarihi köprülerin canlanacağına inanıyoruz.” diye konuştu. TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da, Bakan Hadidi'ye iki ülke arasında ticaret ve ekonomik ilişkilerin artması için işadamlarının karşılıklı olarak desteklenmesi gerektiğini bildirdi. Bakan Hadidi'ye Trabzonspor forması armağan etti.



14 yıl önce