|

Van''la ortak tarihe sahibiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu öncülüğünde Konya''dan 180 kişilik heyetle gerçekleştirilen Van programı kapsamında KTO, KTB ve KSO heyeti Van Ticaret ve Sanayi Odası''nı ziyaret etti. Konyalı oda başkanları Konya ile Van''ın kardeşliğine vurgu yaptı.

Yeni Şafak
00:00 - 2/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:11 - 2/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Van''la ortak tarihe sahibiz
Van''la ortak tarihe sahibiz

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile beraberindeki heyet Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ile bir araya geldi. Konyalı oda başkanları Konya ile Van''ın kardeşliğine vurgu yaparken, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Konyalı iş adamlarına ''Bize üretimi öğretin. Biz de potansiyelimizi harekete geçirelim'' çağrısında bulundu. Ziyarette KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, KTB Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, KSO Meclis Başkanı Tahir Şahin ve Konya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Bekir Aydoğan da hazır bulundu.

VAN, TARİHTEKİ MİSYONUNU YENİDEN ÜSTLENMEK İSTİYOR

VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Binlerce yıllık tarihi ile su ve kaleler kenti olan Van, tarihteki misyonunu yeniden üstlenmek istiyor. Van artık bölgesinde lider bir kenttir. Yöneten ve yönlendiren bir kent olan Van, artık hak ettiği yere gelmek istiyor. Biz ülke olarak doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle biriz beraberiz. Ülkenin batısında yaşayanlara gelin bu toprakları görün, kardeşliğimizi ekonomi de sürdürelim diyoruz. Ancak buraları gelmeden buraların potansiyelini de bilemezsiniz. Konyalı işadamlarından isteğimiz bize üretimi öğretin. Biz de potansiyelimizi harekete geçirelim. Van çevresindeki illerin buluşma ve çekim merkezidir. 400 km''lik alan içinde 4 ülke ve 20 kentte hitap eden bir şehirdir. Van Türkiye''nin Kafkasya''ya Ortadoğu''ya açılan kapısıdır. Türkiye''nin dünya ile rekabeti için bizim coğrafyamızdaki yakın ülkelerle ticaretimiz artırabiliriz. Bunun için de en iyi merkez Van''dır'' diye konuştu.

''BİRLİK VE BERABERLİKLE HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ''

KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, Van''a kısa zaman içerisinde ikinci ziyaretini yaptığını söyleyerek ''Aslında Van hiç de bize uzak bir kent değil. Aynı coğrafyada, aynı kültür ve inanç değerlerine sahibiz. İnşallah bundan sonra daha sık geleceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi hedeflerine ulaştırmak için işadamları olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.

''VAN''DAKİ KONYALI SAYISI ARTMAKTADIR''

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü de, kardeş oda olarak nitelediği Van Ticaret ve Sanayi Odası''nı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Konya''nın sanayi ve üretim tecrübesini Van ile paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli de, "Konya''nın Selçuklu''nun başkenti olmasında ilk paya Van sahiptir. Selçuklu Anadolu''ya Van''dan girmiştir. Van''la ortak tarihe sahibiz ve Konya ile Van arasındaki göçün de hızla arttığını görmekteyiz. Van''daki Konyalı sayısı artmaktadır. Bu dostluğu ekonomik alanda da geliştireceğiz. Odalar ekonomik ilişkilerin artmasında öncü rol üstlenecektir. 2023 hedeflerimiz için bunu gerçekleştirmeliyiz" dedi.


10 yıl önce