|

Yaşar Üniversitesi kağıt kullanmayacak

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, üniversitenin teknolojik altyapı çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Geliştirilen sistemle çevreye duyarlı ve yüksek teknolojili bir üniversite oluşturduklarını ifade ederek, hedeflerinin, 'kağıt kullanılmayan bir kampüs' olduğunu belirtti.

Aa
00:00 - 16/10/2010 Cumartesi
Güncelleme: 17:02 - 16/10/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Yaşar Üniversitesi kağıt kullanmayacak
Yaşar Üniversitesi kağıt kullanmayacak

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, 'Hedefimiz, kağıt kullanılmayan kampüs oluşturmak' dedi. Prof. Dr. Barkan, kampüste düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin teknolojik altyapı çalışmaları ve ulaştıkları noktayla ilgili bilgi verdi. Barkan, Selçuk Yaşar Kampüsü'nde geliştirilen sistemle çevreye duyarlı ve yüksek teknolojili bir üniversite oluşturduklarını ifade ederek, geliştirdikleri sistemlerle ileride işlemlerin bilgisayarlar yardımıyla izlenebileceğini ve hedeflerinin, kağıt kullanılmayan bir kampüs meydana getirmek olduğunu belirtti. Şu ana kadar akıllı kart sistemi, finans otomasyonu, kütüphane bilgi sistemi ve öğrenci bilgi sistemini hayata geçirdiklerini belirten Barkan, bu sistemle üniversiteye giriş ve çıkışları izlenilebilen öğrencilerin, kampüs içinde nakit para kullanmalarına gerek kalmadan alışveriş yapabildiklerini dile getirdi. Öğrenci Bilgi Sistemi'nin yeniden kurulduğunu, eski verilerin tamamının yeni sisteme aktarıldığını vurgulayan Prof. Dr. Barkan, bu amaçla Avrupa'nın en büyük üniversite konsorsiyumlarından biri olan CINECA'nın Türkiye temsilcisi KION firmasıyla iş birliği yapıldığını ve üniversitenin ihtiyaçlarına göre bir yazılım geliştirildiğini söyledi.


GELİŞMİŞ TAKİP SİSTEMİ KULLANILIYOR

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Öztürk de web tabanlı, çok dilli ve kullanıcı dostu olması gibi özellikler taşıyan sistemin en önemli özelliğinin ülkeler arasında öğrenci ve öğretim görevlilerinin hareketliliğinin artırılması amacını taşıyan Bologna Süreci'ne uyum sağlamak olduğunu belirtti. Sistemin, tanıtım, yeni öğrenci yönlendirme, kayıt kabul işlemleri, mezuniyet, işe yerleştirme şeklinde bir akış izlediğini kaydeden Öztürk, 'ABD ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde bu sistem sayesinde öğrencilerle daha lisedeyken bağlantı kuruluyor. Öğrencinin notları, kredisi de bu sisteme entegre oluyor. Öğrenci okuldan mezun olsa bile neler yaptığı, hangi işlerle uğraştığı biliniyor' diye konuştu.


BİRİMLER İNTERNETLE BİRBİRİNE BAĞLI

Yaptıkları çeşitli projelerden de bahseden Öztürk, hedeflerinin tüm işlevleriyle akıllı bir kampüs meydana getirmek olduğunu söyledi. Öztürk, kampüs alanında öncelikle tüm birimlerin bağlı olduğu bir internet altyapısı oluşturulduğunu, birimler arasındaki veri aktarımının gelişmiş teknoloji ürünleriyle sağlandığını anlattı. Basın toplantısına katılan Medya İlişkileri Koordinatörü Hakan Atis de bilişim sistemiyle entegre olan Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi'nde ileri teknoloji internet tabanlı HD televizyon ve radyo yayıncılığı yapıldığını ifade etti.



14 yıl önce