|

Onbir kere maşallah

Onbir yaşında olmasına rağmen 11 enstrümanı iyi düzeyde çalan ilköğretim okulu öğrencisi Güneş Yakartepe, aynı zamanda Türkçe, İngilizce ve Japonca 210 şarkıdan oluşan dev bir repertuara sahip.

Oktay Mehmet
00:00 - 30/04/2008 Çarşamba
Güncelleme: 22:18 - 29/04/2008 Salı
Yeni Şafak
Onbir kere maşallah
Onbir kere maşallah

İncirli Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Güneş Yakartepe, onbir yaşında olmasına rağmen dünyada onbir ayrı enstrümanı çok iyi düzeyde çalabilen tek çocuk olma özelliğine sahip. Üstün müzik yeteneği ile otoriteleri bile şaşırtan Yakartepe, Türkçe, İngilizce ve Japonca'dan oluşan 210 şarkılık bir repertuara sahip. Öğretmenlerinin müzik dehası olarak takdim ettiği Yakartepe klavye, blok flüt, darbuka, bongo, ksilafon, dilli kaval, kromatik mızıka, saksafon, kanun, bağlama, klasik gitar ve klarnetten oluşan estrümanların tamamını çalabiliyor. Yakartepe'nin tekstil mühendisi olan babası Mehmet Yakartepe, oğlunun müziğe ilgisini farkettikten sonra 19 müzik öğretmeninden özel dersler aldırdığını söyledi.

İNTERNETTE ŞÖHRET SALDI

Müzik alanındaki kabiliyeti ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Güneş Yakartepe Tv-8'de yayınlanan 'Şebnem Schefer ile Muhteşem Çocuklar' yarışmasında üçüncü olarak 'Muhteşem Çocuk Tacı'nı aldı. Çok sayıda programdan teklif alan Yakartepe youtube'da da 600 bin defa izlenerek Türkiye'nin en çok tıklanan çocuk müzisyeni rekorunu kırdı.

16 yıl önce