|

e-Okul giriş, e-Okul TEOG sonuçları, e-Okul VBS

e-Okul VBS girişi yaparak TEOG sonuçlarına bugün ulaşabilirsiniz. TEOG yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor. TEOG sınavına girerek tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler büyük bir merakla TEOG yerleştirme sonuçlarına ulaşmak istiyorlar. e-Okul VBS girişi yaparak TEOG sonuçlarına erişim sağlayabilirsiniz.

Yeni Şafak
08:50 - 17/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:30 - 9/02/2017 Perşembe
Diğer
e-Okul TEOG sonuçları
e-Okul TEOG sonuçları
e-Okul VBS

son zamanların en yoğun gününü yaşıyor. TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler e-Okul üzerinden TEOG sonuçlarını öğrenmek istiyorlar. Özellikle TEOG sonuçları e-Okul üzerinden de öğrenilebilecek. Daha önce okulla ilgili bilgilerin yer aldığı

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

üzerinden artık sınav sonuçları da veriliyor.

e-Okul giriş

yaparak TEOG sonuçlarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.



e-Okul VBS girişi için tıklayınız




TEOG tercih sonuçlarını eba.gov.tr üzerinden öğrenmek için tıklayınız.



MEB üzerinden TEOG sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayınız.




Açılan sayfada daha öğrenci numaranızla ve şifrenizle giriş yapınız. TEOG sonuçları açıklandığı andan itibaren öğrenciler e-Okul VBS üzerinden TEOG sonuçlarına ulaşabilecekler.





TEOG nakil işlemleri başladı. TEOG nakil işlemlerinizi gerçekleştirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın 'Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme E-Kılavuzu'nu yayımladı.



Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında geçen yıl yerleştirme ve nakillerde yaşanan kaosu önlemek için önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre, veliler nakil tercihlerinde tek bir okul yerine 3 tercihte bulunabilecek. 17 - 21 Ağustos, 24 - 28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek.



Nakillerde boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okulda okumak isteyenlerin yerleştirme havuzuna dahil olmadan kayıtları daha erken tarihlerde olacak. 8 Haziran'da ise 1 milyon 300 bin öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklanacak. Yerleştirme puanları da 24 Haziran'da duyurulacak. TEOG'da bu yıl A ve B grubu diye 2 tercih listesi olmayacak.



Tercihler, tek liste üzerinde yapılacak ve öğrenciler 25 tercihte bulunabilecek. Tercih formları bu yıl herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatılabilecek. Kayıt, sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.



Nakil sonuçları 7 Eylül'de duyurulacak. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve Yerleştirme Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak. Okullar daha sonra kontenjan açabilecek.



TEOG kontenjan tabloları, 24 Haziran'da ilan edilecek. Devlet okullarına tercih işlemleri 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta açıklanacak. Tercih yapmayan ve tercihine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açıköğretim lisesine yerleştirilecek.



Ancak bu öğrenciler arasında isteyenler 7-10 Eylül arasında 3 tercih yaparak yerleştirme isteyebilecek. Geçtiğimiz yıl öğrenciler istemedikleri halde evlerinden kilometrelerce ötedeki liselere yerleştirilmişti.



e-Okul uygulamasını indirmek için tıklayınız

MEB E-OKUL

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulamadır.İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler tarafından kullanılan sistemdir. Öğretmenler tarafından uygulama içinde bulunan not defteri modülü ile öğrenci not girişleri ve not takibi yapılabilmektedir.



https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meb.e_okul&hl=tr


iOS uygulaması için tıklayınız

https://itunes.apple.com/tr/app/meb-eokul/id982521746?mt=8


e-Okul VBS girişi yaparak TEOG sonuçlarına bugün ulaşabilirsiniz. TEOG yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor. TEOG sınavına girerek tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler büyük bir merakla TEOG yerleştirme sonuçlarına ulaşmak istiyorlar. e-Okul VBS girişi yaparak TEOG sonuçlarına erişim sağlayabilirsiniz.



-----------------------------------------------------------------------------------------


ne kadar?





#e-okul
#e okul giriş
#e okul vbs
#teog
9 yıl önce