|

Kastamonu'da kar yağışı etkili oldu -Kastamonu hava durumu

Kastamonu'da etkili olan yağış nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Kastamonu hava durumu tahminlerini ve kentten son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:15 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:29 - 8/04/2017 Cumartesi
AA
Kastamonu'da kar yağışı etkili oldu
Kastamonu'da kar yağışı etkili oldu

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Meteoroloji'den yapılan güncel hava durumu değerlendirmelerini sizlerle paylaşıyoruz.

Kentte gece etkili olan yağmur, gündüz saatlerinde yerini kara bıraktı. Yağış, Kastamonu Havaalanı, Kadı Dağı mevkisi ve Ilgaz Dağı geçidi ile şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Yüksek kesimlerde yaklaşık 10 santimetreyi bulan karın keyfini yaşayan vatandaşlar, kar topu oynayıp fotoğraf çektirdi.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılması dolayısıyla Ilgaz geçidinde sürücüler zorluk yaşamazken, Karayolları ekipleri ise yol küreme çalışması yaptı.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın ilerleyen saatlerde etkisini kaybedeceğini bildirdi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM -
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Antalya'nın doğu, Hatay'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Antalya'nın doğu, Hatay'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde gece saatlerinde hafif don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
#Ilgaz
#kar
#Kastamonu
#Hava durumu
#Meteoroloji
#kar yağışı
7 yıl önce