|

Android, ‘dâhili parmak izi okuyucusuna’ kavuşuyor

Google, Android 6.0 ile birlikte, işletim sistemine entegre parmak izi desteği vermeye başlıyor.

Yeni Şafak ve
09:52 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:53 - 25/05/2015 Pazartesi
Diğer

Google'ın bu hafta içerisinde (28-29 Mayıs) San Francisco'da düzenleyeceği I/O 2015 geliştirici konferansı dahilinde tanıtacağı Android M 6.0 kodlu yeni majör sürümüne yönelik detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.



Android M ile gelecek en önemli yeniliklerden birisi de parmak izi okuyucusu olacak. Bildiğimiz gibi son dönemin en önemli yeniliklerinden birisi olan parmak izi özelliği Apple'ın iPhone 5S modeli ile birlikte iOS'a entegre biçimde geliyor olsa da Android tabanlı parmak izi destekli modellerde (Galaxy S5, HTC One Max vb.) üreticinin kendi yazılımlarıyla sağlanıyor. İşte Android M ile birlikte bu özelliği eklemesi planlanan Google'ın bu yeniliği ile birlikte gerekli yazılımlar işletim sistemine dahil edileceğinden üreticiler kodlardan kolaylıkla yararlanabilecekler. Bunun pratikteki anlamı ise hem parmak izini destekleyen modellerin artacak oluşu hem de daha da önemlisi daha kararlı bir yapıya kavuşacak olmaları. Diğer yandan an itibarı ile sadece üst seviye modellerde yer alan bu özelliğin ana akım seviyesine çekileceğini de söyleyebiliriz.



Android 5.0 Lolipop ile birlikte Dalvik'ten ART altyapısına geçen Google'ın yeni sürümle bunu sürdüreceğini de not olarak düşelim. Keza yine Android 5.0'da kullanılmaya başlanan 'Material Design' kodlu tasarım yapısı da minör makyajlarla devam ettirilecek.



Önümüzdeki ayın sonları ya da Temmuz ayı başında yaygın test çalışmaları başlayacak olan Android M her yeni majör sürümde olduğu gibi Nexus ailesinin son temsilcisi olacak Nexus 7 ile birlikte çıkış yapacak.



#android
#google
#android 5.0
#android 6.0
#parmak izi okuyucusu
#google i/o 2015
#akıllı telefon
9 yıl önce