|

Microsoft, telefon stratejisini kökten değiştiriyor

Microsoft'tan beklenen açıklama geldi. Telefon departmanında köklü bir değişikliğe gitme kararı alan yazılım devi, bundan böyle 'niş pazar stratejisi' izleyecek.

Yeni Şafak
08:53 - 10/07/2015 vendredi
Güncelleme: 08:56 - 10/07/2015 vendredi
Diğer

Evet; hatırlarsanız bundan henüz iki gün evvel kaleme aldığımız analizimizde

demiş ve kötü gidişata yönelik yatırımcılardan gelmekte olan baskıların giderek arttığından söz etmiştik. İşte yazılım devinden konuya ilişkin beklenen açıklama da gecikmeden geldi.



Doğrudan Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın ağzından gelen açıklamalara göre, akıllı telefon stratejiisinde köklü bir değişiklik yapacak olan Redmond merkezli dev bundan böyle akıllı telefon portföyünü tek çizgi haline getirerek mevcut çok başlılığa son verecek. Çok başlılık derken tabii ki yönetimsel bir kakafoniden değil, fazla sayıda cihaz çıkarılmasının doğurduğu karışıklıktan bahsediyoruz.



Şöyle ki bundan böyle telefon ana ürün gamını, '

maliyet odaklı

', '

kurumsal

' ve '

' üç ana başlık altında toplayacak olan Microsoft, her bir ürün gamı altında da yılda ya bir ya da iki adet telefon satışa sunacak. Yani diğer bir deyişle Microsoft'un bir yıl içerisinde çıkaracağı yeni telefon sayısı altıyı geçmeyecek.



Keza buna paralel alınan bir diğer önlem ise halihazırda iyi gitmeyen pazarlara yönelik yapılacak fizibilite çalışmaları neticesinde potansiyel arz edip etmediklerini belirleyerek, neticeye göre kademeli olarak oralardan da çıkış gerçekleştirmek. Ki bunun da anlamı mevcut gidişatın sürmesi halinde ilk olarak Çin başta olmak üzere Uzakdoğu pazarından çıkmak olacaktır.








Hülasa, Eylül ayında final sürümü yayımlanması beklenen

ile birlikte yeni bir dönemin kapısını aralayacak olan Microsoft'un yeni stratejisi ile birlikte beklenen başarıyı elde edip etmeyeceğini tabii ki zaman gösterecek ama en kötü ihtimalle dahi maliyetten ciddi bir tasarruf yapılacağı ortada ki zaten yatırımcıların donanımı bırakıp, yazılıma dönelim demesinin temel tetikleyicilerinden birisi de bu.



Gerçi yukarıda verdik ama önemine binaen bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Microsoft'un mevcut sıkıntılarının sebebine ve tüm olası hamlelerine aşağıdaki haberimizden erişebilirsiniz:



>>



#microsoft
#akıllı telefon
#lumia
#nokia
#şirket haberleri
il y a 9 ans